Gaivus abrikosų varškės desertinis pyragas: paprasti ingredientai - tiesiog tirpsta burnoje!
Reikės:
- Abrikosai - 450 g
- Varškė - 400 g
- Grietinė - 150 g
- Pienas - 150 ml
- Želatina - 20 g
- Cukrus - 4 šaukštai (desertas nebus labai saldus)
- Vanilinas (galima apsieiti ir be jo)
Gaminimas:
- Želatiną užpilkite šaltu pienu, išmaišykite ir palikite išbrinkti (15 min.).
- Tada pieną su želatina pašildykite, bet neužvirinkite (aš įdėjau į mikrobangų krosnelę 1,5 minutės). Želatina ištirps.
- Varškę, grietinę, cukrų, vaniliną (jei yra) ir atvėsusį pieną su želatina suplakite mikseriu, 1 minutę, kad varškė taptų vientisa (aš plakiau plaktuvu).
- Išimkite formą (aš turiu silikoninę). Formos niekuo netepkite!
- Abrikosus nuplaukite, supjaustykite į 4 dalis. Supilkite į formą ir supilkite varškės masę.
- Varškės pyragą su abrikosais 2 valandoms įdėkite į šaldytuvą.
- Praėjus nurodytam laikui, išimkite mūsų abrikosų varškės desertą iš šaldytuvo, 20-30 sekundžių įdėkite formą į karšto vandens dubenį.
- Tada formą su varškės desertu apverskite ant lėkštės.
Gero apetito!
Rašyti komentarą