Produktai
- Baltagūžiai kopūstai - 500 g
- Manų kruopos - 1/2 puodelio
- Svogūnas - 1 vnt.
- Majonezas - 3 valg. š. l.
- Česnakas - 1-2 skiltelės.
- Pomidorų padažas (naminis arba pirktas parduotuvėje) - pagal skonį
- Druskos - pagal skonį
Gaminimas:
- Pradėkime nuo manų kruopų užpylimo vandeniu (apie pusę puodelio), jos turėtų išbrinkti.
- Kitas žingsnis bus kopūstai - juos sutarkuosime stambia tarka.
- Nulupame svogūną ir smulkiai supjaustome peiliu. Pradėkime formuoti kotletų tešlą.
- Į indą su tarkuotais kopūstais sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, vandenyje išbrinkusias manų kruopas, kelis šaukštus pomidorų padažo.
- Taip pat pagal skonį įberiame druskos. Česnakus išspauskite česnakų spaustuvu. Nepamirškime majonezo.
- Visus ingredientus labai gerai išmaišykite šaukštu. Tešla turi būti tinkama formuoti. Jei ji šiek tiek skysta, reikėtų įberti porą šaukštų miltų.
- Palaukite, kol įkais keptuvė, į kurią, žinoma, prieš tai įpilkite pakankamai kepimui skirto augalinio aliejaus.
- Ant keptuvės dėkite suformuotus kotletus. Ant kaitlentės nustatykite žemiausią ugnies lygį. Belieka tik palaukti, kol visi kotletai iškeps ir galėsite pradėti ragauti.
Gero apetito!
Rašyti komentarą