Gardūs kopūstų paplotėliai: traškūs, nebrangūs ir sotūs - neatsispirsite!

Pagal šį receptą pagaminti kopūstų kotletai būna nepaprastai traškūs ir neįtikėtinai skanūs. Taps vienu mėgstamiausių daržovių patiekalų.

Produktai

  • Baltagūžiai kopūstai - 500 g
  • Manų kruopos - 1/2 puodelio
  • Svogūnas - 1 vnt.
  • Majonezas - 3 valg. š. l.
  • Česnakas - 1-2 skiltelės.
  • Pomidorų padažas (naminis arba pirktas parduotuvėje) - pagal skonį
  • Druskos - pagal skonį

Gaminimas:

  1. Pradėkime nuo manų kruopų užpylimo vandeniu (apie pusę puodelio), jos turėtų išbrinkti.
  2. Kitas žingsnis bus kopūstai - juos sutarkuosime stambia tarka.
  3. Nulupame svogūną ir smulkiai supjaustome peiliu. Pradėkime formuoti kotletų tešlą.
  4. Į indą su tarkuotais kopūstais sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, vandenyje išbrinkusias manų kruopas, kelis šaukštus pomidorų padažo.
  5. Taip pat pagal skonį įberiame druskos. Česnakus išspauskite česnakų spaustuvu. Nepamirškime majonezo.
  6. Visus ingredientus labai gerai išmaišykite šaukštu. Tešla turi būti tinkama formuoti. Jei ji šiek tiek skysta, reikėtų įberti porą šaukštų miltų.
  7. Palaukite, kol įkais keptuvė, į kurią, žinoma, prieš tai įpilkite pakankamai kepimui skirto augalinio aliejaus.
  8. Ant keptuvės dėkite suformuotus kotletus. Ant kaitlentės nustatykite žemiausią ugnies lygį. Belieka tik palaukti, kol visi kotletai iškeps ir galėsite pradėti ragauti.

Gero apetito!

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder