Geriausios salotos žiemos šventėms: „Kalėdos“ - svečiai nušluos jas nuo stalo pirmas

(1)

Jei mėgstate vištienos kepenėles, šios salotos taps vienomis mėgstamiausių.

Šias salotas sudaro sluoksniai, todėl jos labai gražiai atrodo ant šventinio stalo.

Sudedamųjų dalių nėra daug, tačiau jos puikiai dera tarpusavyje.

Ingredientai:

  • 1 svogūnas
  • 1 morka
  • 5 virti kiaušiniai
  • virtos vištienos kepenėlės 300 g
  • marinuotų agurkų 3 vnt.
  • majonezo, pipirų, druskos pagal skonį
  • aliejaus kepti

Gaminimo procesas:

  1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną. Sudėkite tarkuotas morkas. Kepkite 4-5 min. Atvėsinkite.
  2. Salotas sluoksniais sudėkite į 16 cm skersmens formą: Išvirkite 2 virtus tarkuotus kiaušinius, įberkite druskos ir pipirų, užpilkite majonezo tinkleliu, supjaustytas vištienos kepenėles, majonezo tinklelį, pakepintus svogūnus ir morkas, majonezo tinklelį, kubeliais supjaustytus marinuotus agurkus, majonezo tinklelį.
  3. Tris virtus kiaušinius padalykite į baltymus ir trynius. Pirmiausia sutarkuokite baltymą ir užpilkite majonezo tinklelį, tada salotas papuoškite tarkuotu tryniu. Papuošimui galite pridėti marinuotų agurkų.

Mėgaukitės!

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder