Produktai
- Jaunos cukinijos - 500 g (3 vnt.)
- Česnakas - 10 g (pagal skonį)
- Šviežių krapų - 10 g
- Augalinis aliejus (geriausia alyvuogių) - 30 ml
- Citrinų sultys - 50 ml (pagal skonį)
- Druska - 2,5 g (pagal skonį)
- Cukrus - 15 g (pagal skonį)
Gaminimas:
- Cukinijas gerai nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Apipjaustykite kraštus iš abiejų pusių.
- Supjaustykite cukiniją plonais, beveik permatomais apskritimais. Kuo plonesniais griežinėliais cukinija bus supjaustyta, tuo trumpiau užtruks jos marinavimas.
- (Aš pjaustymui naudojau daržovių pjaustyklę. Galite naudoti gerai pagaląstą peilį arba smulkintuvą).
- Supjaustytas cukinijas perkelkite į gilų dubenį tolesniam marinavimui.
- Nulupkite česnako skilteles ir supjaustykite mažais gabalėliais. Galite naudoti česnakų presą arba trintuvą. Susmulkintą česnaką sudėkite į dubenį su cukinijomis.
- Nuplaukite ir nusausinkite krapus, pašalinkite storus kotelius. Krapų lapelius smulkiai supjaustykite ir sudėkite į likusius ingredientus.
- Įberkite druskos ir cukraus. Jų kiekį reguliuokite pagal savo skonį.
- Supilkite citrinos sultis. Aš naudojau paruoštas citrinų sultis. Jei neturite paruoštų sulčių, citriną perpjaukite per pusę ir išspauskite sultis.
- Supilkite augalinį aliejų (jei įmanoma, naudokite alyvuogių aliejų). Visus ingredientus išmaišykite.
- Uždenkite dubenį su cukinija maistine plėvele ir 1-3 val. padėkite į šaldytuvą.
Marinavimo laikas priklauso nuo jūsų skonio. Iš esmės cukinijas galima valgyti jau po 30 minučių, tačiau kuo ilgiau jos bus marinuotos, tuo skanesnės bus.
Marinuotos cukinijos su citrina, česnaku ir žolelėmis paruoštos. Užkandį 2-3 dienas laikykite sandariame inde šaldytuve.
Gero apetito!
Rašyti komentarą