Jo kreminis skonis nustebins jūsų svečius. Tačiau svarbiausia, kad nereikės sugaišti daug laiko jį ruošiant.
Ingredientai:
sausainiai 250 g
75 g sviesto
kreminis sūris 350 g
šokolado ir riešutų pasta 400 g
cukraus pudros 40 g
riebioji grietinėlė 250 ml
Gaminimo procesas:
Sūrio pyrago pagrindas: sutrinkite sausainius, sumaišykite su ištirpintu sviestu.
Nepamirškite palikti šiek tiek sausainių papuošimui (tačiau tai nėra būtina).
Sudėkite į kepimo formą ant pergamento (20 cm skersmens), sutrinkite. Dėkite į šaldytuvą 1 valandai, kad sustingtų.
Kremas: kol pagrindas bus šaldytuve, mikseriu išsukite kreminį sūrį su milteliniu cukrumi ir 250 g šokolado ir riešutų pastos (galima pakeisti virintu sutirštintu pienu).
Grietinėlę plakite atskirai, kol susidarys minkštos viršūnėlės. Palaipsniui sumaišykite grietinėlę su varškės mase iki vientisos masės.
Užtepkite ant sausainių pagrindo. Palaikykite šaldytuve kelias valandas, o geriausia - per naktį.
Prieš puošiant rekomenduojama sūrio pyragą 1 valandai įdėti į šaldiklį.
Likusį šokoladą ir riešutų masę ištirpinkite vandens vonelėje ir ja padenkite sūrio pyragą.
Dėkite į šaldytuvą 15 minučių atvėsti. Ant viršaus pabarstykite sausainių trupinius.
Rašyti komentarą