Virtuvės šefė ir kulinarinės knygos "Ką valgiau pusryčiams" autorė Emily Scott sujungė tradicinį indišką užkandį samosas su šauniais angliškais pusryčiais ir užkariavo internetą.
"Pristatome mano pusryčių samosas: traškūs filoso gabaliukai, įdaryti keptomis pupelėmis, dešra, kiaušiniene ir šonine.
Kūrybiškai sukurtas patiekalas sulaukė teigiamų aistringų pusryčių mėgėjų atsiliepimų internete, kurie gyrė Emily už "puikią idėją".
Paruošimui paimkite:
- fillo tešlos - porą lakštų;
- konservuotų pupelių - 220 g;
- virtų dešrelių - 4 vnt;
- keptų plaktų kiaušinių - 4 vnt;
- keptos šoninės - 100 g;
- sviestas.
Gaminimas:
- Dešreles, kiaušinius, pupeles ir šoninę sumaišykite į vientisą įdarą.
- Tada perlenkite fillo tešlos lakštą per pusę ir supjaustykite į keturias vienodo dydžio juosteles. Šį procesą pakartokite su kitu filė lakštu, kad iš viso gautumėte aštuonias juosteles.
- Paimkite vieną tešlos juostelę ir užlenkite apatinį kampą, tada užlenkite atgal, kad susidarytų kišenė. Toliau kišenę pripildykite pusryčių įdaru, bet neperpildykite.
- Likusią tešlą suvyniokite ant įdaro, kad gautųsi trikampio forma, o kraštus patepkite trupučiu ištirpinto sviesto, kad priliptų. Tą patį pakartokite su likusiomis tešlos juostelėmis.
- Įkaitinkite orkaitę ir kepkite orkaitėje 180C/200C temperatūroje. Dėkite samosas į oro gruzdintuvę arba ant išklotos kepimo skardos.
- Kruopščiai patepkite samosą ištirpintu sviestu, tada kepkite 10-12 minučių. Būtinai apverskite antroje pusėje, kad tolygiai iškeptų iš abiejų pusių.
- Tada patiekite su bet kokiais mėgstamais padažais.
Rašyti komentarą