Iš šių grybų niekada negalima virti sriubos: jie išskiria nuodus tiesiai į sultinį
(2)Kokių grybų negalima dėti į sriubą, nes jie išskiria toksinus
Medikai įspėja, kad kai kurių rūšių grybai virdami aktyviai išskiria nuodingas medžiagas. Prie tokių priskiriamos - ūmėdės, piengrybis, voveraitės ir paberžis.
Vandenį, kuriame šie grybai virė, reikėtų nusunkti, o jų geriau dėti į salotas, padažus arba kepti.
Dar vienas tabu sriuboms yra pernokę grybai. Juose yra sugedusių baltymų, kurie blogai virškinami. Be to, juose gali būti pelėsių ir vienaląsčių parazitų.
Taip pat pavojinga virti grybus, kurie augo netoli kelio. Juose kaupiasi sunkieji metalai ir įvairios nuodingos medžiagos, ypač kepurėlėse kaupiasi toksinai iš kritulių ir išmetamųjų dujų. Šiuose grybuose taip pat gali būti radioaktyvių elementų. O verdant šios nuodingos medžiagos lieka sultinyje.
Iš kokių grybų geriau ruošti sriubas
Skaniausia grybų sriuba būna iš baravykų, pievagrybių, kelmučių, kazlėkų. Apvirus grybus geriau apkepti, kad patiekalas įgautų intensyvesnį skonį ir aromatą.
Jei grybai džiovinti, prieš juos virdami turėtumėte atkreipti dėmesį į kai kuriuos niuansus.
Kepurėlės plokštelė turėtų būti vientisa, o storis - ne didesnis kaip pusė centimetro.
Grybas turėtų būti nedidelis, su aiškiais kepurėlės plokštelių kontūrais.
Kepurėlės spalva turėtų būti šviesiai ruda.
Kokybiško grybo apatinė kotelio dalis turi būti lygi ir nepažeista.
Šaltinis: tsn.ua
Rašyti komentarą