Jei dar negaminote moliūgo šitaip, būtinai pabandykite: stulbinančiai skanus patiekalas iš moliūgo

(1)

Išbandykite šį nuostabų patieklalą:

Receptas:

  • moliūgas (nuluptas) – 500 g
  • grietinė (20%) – 150 ml
  • česnakas – 4 skiltelės
  • petražolės, krapai – 1 ryšulėlis
  • druska – pagal skonį
  • pipirai – pagal skonį
  • chmeli suneli – 1 arbatinis šaukštelis be kaupo
  • aliejus – kepimui
  • ruošimo laikas – 30 min.

Gaminimas:

  1. Moliūgą nulupame, išimame sėklas ir pjaustome stambiais kubeliais.
  2. Apkepame moliūgą gerai įkaitintame aliejuje kol taps auksaspalvis.
  3. Kol moliūgas kepa, paruošime padažą. Česnaką ir žalumynus smulkiai kapojame, permaišome su grietine. Pagal pageidavimą galima dėti prieskonių, pas mane chmeli suneli.
  4. Dedame padažą į moliūgą, sūdome ir beriame pipirų pagal skonį, atsargiai permaišome ir uždengiame dangčiu. Troškiname ant lėtos ugnies 5-10 min.
  5. Moliūgo gabalėliai turi būti minkšti, tačiau nepavirsti koše.
  6. Mūsų moliūgas grietinės padaže paruoštas!
  7. Šis patiekalas labai skanus tiek karštas, tiek šaltas.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder