Jei dar negaminote moliūgo šitaip, būtinai pabandykite: stulbinančiai skanus patiekalas iš moliūgo
(1)Receptas:
- moliūgas (nuluptas) – 500 g
- grietinė (20%) – 150 ml
- česnakas – 4 skiltelės
- petražolės, krapai – 1 ryšulėlis
- druska – pagal skonį
- pipirai – pagal skonį
- chmeli suneli – 1 arbatinis šaukštelis be kaupo
- aliejus – kepimui
- ruošimo laikas – 30 min.
Gaminimas:
- Moliūgą nulupame, išimame sėklas ir pjaustome stambiais kubeliais.
- Apkepame moliūgą gerai įkaitintame aliejuje kol taps auksaspalvis.
- Kol moliūgas kepa, paruošime padažą. Česnaką ir žalumynus smulkiai kapojame, permaišome su grietine. Pagal pageidavimą galima dėti prieskonių, pas mane chmeli suneli.
- Dedame padažą į moliūgą, sūdome ir beriame pipirų pagal skonį, atsargiai permaišome ir uždengiame dangčiu. Troškiname ant lėtos ugnies 5-10 min.
- Moliūgo gabalėliai turi būti minkšti, tačiau nepavirsti koše.
- Mūsų moliūgas grietinės padaže paruoštas!
- Šis patiekalas labai skanus tiek karštas, tiek šaltas.
Rašyti komentarą