Jokių sausainių ir jokios orkaitės: skaniausias nekeptas pyragas su riešutais ir džiovintomis slyvomis

(2)

Paprastas ir labai skanus pyragas. 

Daugelis žmonių žino apie pyragus be kepimo. Tačiau daugumoje receptų kaip pagrindą vis tiek tenka naudoti smulkintus sausainius. Šiandien siūlome gardžių kepinių receptą, kuriam nereikės nei sausainių, nei orkaitės. O šokoladinio pyrago su džiovintais vaisiais receptu su mumis pasidalijo portalas „napensii.ua. 

Kaip paruošti pyragą su riešutais ir džiovintomis slyvomis

Ingredientai

120 g miltų;

1 valgomasis šaukštas kakavos;

2 valg. š. cukraus;

70 g sviesto.

Kremui:

500 g grietinės;

70 g cukraus;

8 g vanilinio cukraus;

10 g želatinos;

3 šaukštai vandens.

Įdarui:

80 g graikinių riešutų;

80 g šokolado;

100 g džiovintų slyvų.

Paruošimo būdas:

Sumaišykite miltus, cukrų ir kakavą. Ant didelės tarkos sutarkuokite atšaldyto sviesto. Sviestą su miltų mišiniu trinti rankomis, kad gautųsi trupiniai.

Dėkite trupinius į sausą įkaitintą keptuvę ir kepkite apie 10 min. Į gilų dubenį sudėkite grietinę, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų, išmaišykite.

Įdarui graikinius riešutus susmulkinkite, džiovintas slyvas supjaustykite nedideliais gabalėliais, šokoladą sukapokite į trupinius. 

Atskirame dubenyje ištirpinkite želatiną.

Mikseriu apie 2 min. plakite grietinę, supilkite želatiną, išmaišykite. Į grietinės masę sudėkite riešutus, džiovintas slyvas ir šokoladą, sumaišykite visus ingredientus.

 Pusę trupinių paskleiskite ant išimamos kepimo formos dugno.  Ant viršaus užtepkite kremą ir vėl paskleiskite trupinius. Dėkite pyragą į šaldytuvą 3 valandoms ir galite jį išbandyti.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder