Ką dėti į maltą mėsą, kad ji būtų itin skani: tobulas receptas

Tinklaraštininkė tikina, kad šis receptas yra būtent tokio skonio ir aromato, kokį daugelis pažįsta iš praeities turgaviečių.

Sudedamosios dalys:

Miltai 360 g 
pienas ir vanduo (mišinys) 235 ml 
sausos mielės 4 g 
0,5 valgomojo šaukšto cukraus 
druskos 0,5 šaukštelio 
augalinis aliejus 50 ml 
maltos mėsos 200 g 
170 g svogūnų 
vandens (įdarui) 3 valgomieji šaukštai 
druskos, pipirų
pagal skonį 
aliejaus
kepimui

Gaminimo procesas:

Į išsijotus miltus giliame dubenyje padarykite duobutę, suberkite mieles, cukrų ir druską.

Tada supilkite šiltą pieno ir vandens mišinį, įpilkite aliejaus ir užminkykite elastingą tešlą. Minkykite ją rankomis apie 7 minutes, kol ji taps lygi ir minkšta.

Sudėkite tešlą į riebalais išteptą dubenį, uždenkite ir palikite šiltoje vietoje 2 valandoms, kad pakiltų.

Tuo tarpu paruoškite įdarą: smulkiai supjaustykite svogūną ir sumaišykite jį su malta mėsa, įpilkite kelis šaukštus vandens, kad būtų sultinga, ir pagal skonį pasūdykite.

Kai tešla bus paruošta, suformuokite iš jos rutuliukus, iškočiokite juos į pyragėlius, sudėkite įdarą ir padarykite beliašus.

Tada įkaitinkite keptuvę su dideliu kiekiu aliejaus - tiek, kad belyashi galėtų laisvai plaukioti.

Kepkite juos iš abiejų pusių po 7 minutes, pradėdami nuo siūlės, kol susidarys aukso rudumo, skani plutelė.

Mėgaukitės!

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder