Sudedamosios dalys:
Miltai 360 g
pienas ir vanduo (mišinys) 235 ml
sausos mielės 4 g
0,5 valgomojo šaukšto cukraus
druskos 0,5 šaukštelio
augalinis aliejus 50 ml
maltos mėsos 200 g
170 g svogūnų
vandens (įdarui) 3 valgomieji šaukštai
druskos, pipirų
pagal skonį
aliejaus
kepimui
Gaminimo procesas:
Į išsijotus miltus giliame dubenyje padarykite duobutę, suberkite mieles, cukrų ir druską.
Tada supilkite šiltą pieno ir vandens mišinį, įpilkite aliejaus ir užminkykite elastingą tešlą. Minkykite ją rankomis apie 7 minutes, kol ji taps lygi ir minkšta.
Sudėkite tešlą į riebalais išteptą dubenį, uždenkite ir palikite šiltoje vietoje 2 valandoms, kad pakiltų.
Tuo tarpu paruoškite įdarą: smulkiai supjaustykite svogūną ir sumaišykite jį su malta mėsa, įpilkite kelis šaukštus vandens, kad būtų sultinga, ir pagal skonį pasūdykite.
Kai tešla bus paruošta, suformuokite iš jos rutuliukus, iškočiokite juos į pyragėlius, sudėkite įdarą ir padarykite beliašus.
Tada įkaitinkite keptuvę su dideliu kiekiu aliejaus - tiek, kad belyashi galėtų laisvai plaukioti.
Kepkite juos iš abiejų pusių po 7 minutes, pradėdami nuo siūlės, kol susidarys aukso rudumo, skani plutelė.
Rašyti komentarą