Kaip išvirti kiaušinį be lukšto tobulai - sužinokite paslaptį

Vadovaukitės mūsų paprastu receptu, kaip paruošti tobulai virtus kiaušinius su skystu tryniu ir kietu baltymu, idealiai tinkantį pusryčiams, priešpiečiams ar kito patiekalo pagardinimui baltymais.

Ingredientai:

1 valgomasis šaukštas baltojo vyno acto

kiaušinių, tiek, kiek norite

Paruošimas: 

1 ŽINGSNIS

Į didelį puodą įpilkite vandens ir įpilkite acto. Kai tik vanduo pradeda virti, sumažinkite ugnį iki mažos ugnies.

2 ŽINGSNIS

Į nedidelį dubenį įmuškite kiaušinį. Norėdami gauti tobulą kiaušinį be baltų gabalėlių, perkoškite per smulkų sietelį ir leiskite skystesniam kiaušinio baltymui nuvarvėti.

3 ŽINGSNIS

Išmaišykite vandenį, kad susidarytų švelnus sūkurys, kuris padės kiaušinio baltymui apvynioti trynį. Tada atsargiai įmuškite kiaušinį į vandenį ir įsitikinkite, kad karštis yra pakankamai žemas, kad kiaušinis nesimėtytų – turėtų kilti tik maži burbuliukai.

4 ŽINGSNIS

Virkite 3-4 minutes, kol baltymas iškeps.

5 ŽINGSNIS

Švelniai išimkite kiaurasamčiu ir nuvalykite vandenį nuo pagrindo ant rankšluosčio arba virtuvės popieriaus. Į puodą galite įmušti daugiau nei vieną kiaušinį, bet įsitikinkite, kad kiekvienam yra pakankamai vietos.

Parengta pagal: www.bbcgoodfood.com

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder