Rudeniška ir gardi savaitgalio vakarienė – iš super pigių ingredientų

Daugėjant rudens gėrybių, norisi jų išragauti kuo daugiau ir pasigaminti gardžius patiekalus. Vis dar gyvenantiems vasaros akimirkų prisiminimais, ją primins nektarinai. 

Ypatingo skonio kiaulienos sprandinė su bulvėmis

Norintiems pasimėgauti itin komfortišku maisto, maisto ekspertai rekomenduoja pasigaminti ypatingo skonio kiaulienos sprandinę, kuri taps tikru vakarienės hitu. 

Minkšta mėsa, gaivūs skoniai ir sotus garnyras nudžiugins kiekvieną valgantį.

Jums reikės:

1,5 kg kiaulienos sprandinės be kaulų

2 didesnių svogūnų

1 česnako

2 v. š. pomidorų pastos

3 v. š. sojų padažo

3 v. š. graikiško jogurto

3 a. š. grūdėtų garstyčių

1 kg bulvių

Šlakelio alyvuogių aliejaus

Druskos, pipirų ir mėsos prieskonių pagal skonį

Mėgstamų daržovių garnyrui

Smulkiai supjaustykite svogūnus ir česnakus, viską sudėkite į dubenį. Į tą patį dubenį įberkite druskos, mėsos prieskonių, pipirų, įdėkite pomidorų pastos, įpilkite sojų padažo ir viską gerai sumaišykite.

Kiaulienos sprandinėje maždaug kas 1,5 cm padarykite riekelių įpjovas – maždaug 1,5 cm pločio, palikite maždaug 2 cm nenupjautos mėsos. 

Mėsą įtrinkite pasiruoštu marinatu ir perkelkite į gilesnį dubenį. Mėsa uždenkite maistine plėvele ir palikite marinuotis 3–4 val.

Nuskuskite ir nuplaukite bulves. Kiekvieną bulvę įpjaukite juostelėmis skersai ir išilgai, bet nenupjaukite iki galo. 

Supjaustytas bulves dėkite į dubenį. Ant bulvių užberkite druskos, pipirų bei įpilkite alyvuogių aliejaus.

Dubenėlyje sumaišykite graikišką jogurtą, grūdėtas garstyčias. Paruoštu padažu įtrinkite mėsą.

Į kepimo skardą patieskite kepimo popierių. Marinuotą ir padažu apteptą mėsą įdėkite į kepimo skardą, o aplink išdėliokite bulves.

Mėsą ir bulves uždenkite kepimo popieriumi. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 valandą su funkcija „viršus ir apačia“, be vėjelio. 

Po valandos nuo mėsos ir bulvių nuimkite kepimo popierių ir šaukite atgal į įkaitintą orkaitę bei kepkite 20–30 minučių, tačiau įjungę ventiliatoriaus funkciją.

Iškeptą mėsą ir bulves išimkite, leiskite kiek pastovėti. Prie paruošto patiekalo patiekite savo mėgstamų daržovių.

Rudeninis biskvitinis nektarinų pyragas

Po tikrai sočių pietų desertui puikiai tiks lengvas ir gardus nektarinų pyragas, kuriuo galėsite pavaišinti visą šeimą. 

Jam paruošti reikės:

150 g cukraus

125 g minkšto sviesto

140 g miltų

1 a.š. kepimo miltelių

Žiupsnelio druskos 

2 didelių kiaušinių

3 nektarinų

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Cukrų išplakite su minkštu sviestu, kol masė taps puri ir balta, tuomet po vieną įplakite kiaušinius.

Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską. Mišinį įmaišykite į cukraus ir sviesto plakinį, kol neliks sausų miltų.

Paruoštą tešlą supilkite į kepimo popieriumi ištiestą 22 cm. skersmens dydžio kepimo indą.

Ant viršaus išdėliokite skiltelėmis supjaustytus nektarinus, juos apšlakstykite citrinos sultimis, apibarstyti cinamonu ir cukrumi.

Kepkite apie 1 valandą arba kol medinis pagaliukas, įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, bus švarus.

Iškepusį pyragą atvėsinkite, apibarstykite cukraus pudra ir patiekite. 

Skanaus!

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder