Kaip paruošti „prabangius“ kreminius kiaušinius: sveikas receptas su „paslaptimi“

Tokia kiaušinienė puikiai tinka greitiems ir sveikiems pusryčiams.

Kiaušiniai yra puikus sveikas pusryčių pasirinkimas, ypač kiaušinienė.

Tačiau kartais ji gali pasirodyti guminė ir tampri arba sausa ir trapi, visiškai neskani.

Kaip rašo „Express“, kulinarinio tinklaraščio „The Mediterranean Dish“ autorė ir kulinarinio tinklaraščio autorė Susie Karadsheh pasidalijo „prabangiai kreminės ir minkštos“ kiaušinienės receptu, kuris puikiai tinka greitiems ir sveikiems pusryčiams.

Jam reikia tik vieno papildomo ingrediento - graikiško jogurto.

„Šis paprastas priedas sustiprina skonį, padidina baltymų kiekį ir suteikia kreminę, minkščiausią kiaušinienę.

Jogurtas sukuria nenugalimą sodrumą, kreminę tekstūrą ir lengviausią skonį.

Be to, tai sveika ir skanesnė alternatyva grietinėlei, kuri paprastai naudojama kiaušinienės receptuose“, - pasakojo ji.

Ingredientai (dviem porcijoms)

Keturi dideli kiaušiniai

Jūros druskos

Pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus

Du ar trys šaukštai graikiško jogurto

Vienas valgomasis šaukštas smulkinto žaliojo svogūno

Alyvuogių aliejų įkaitinkite tik apie 30 sekundžių, tada supilkite plaktus kiaušinius.

Pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus suteikia „sodrumo“ ir „suteikia kiaušiniams dar daugiau drėgmės ir purumo“.

Kiaušinius kepkite ant vidutinės ugnies, reguliariai maišydami mentele, kol kiaušiniai pradės stingti - turėtų likti drėgnų dalių.

Tada išjunkite ugnį ir sudėkite graikišką jogurtą. Maišykite tol, kol jogurtas visiškai susimaišys ir kiaušiniai sutirštės. Paragaukite ir pakoreguokite prieskonius.

Perkelkite kiaušinienę į lėkštes, papuoškite žaliaisiais svogūnais ir mėgaukitės gardžiu patiekalu.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder