Šis desertas yra ne tik skanus, bet ir sveikas, patiks ir suaugusiesiems, ir vaikams, o kiekvienas jį gali pasigaminti per kelias minutes.
Ingredientai:
450 ml Riaženka;
3 valgomieji šaukštai cukraus;
2 valg. šaukštai kakavos;
1 valgomasis šaukštas želatinos;
50 ml vandens.
Gaminimas:
Želatiną pamirkykite vandenyje ir palikite 10 minučių išbrinkti.
Paruoškite riaženką. Supilkite produktą į gilų indą tolesniam plakimui.
Įberkite cukraus ir kakavos arba vaisių masės. Jei norite gaminti vaisinį variantą, kakavą pakeiskite trintais bananais, braškėmis ar kitomis uogomis.
Mišinį su priedais plakite tol, kol susidarys maži burbuliukai.
Želatiną ištirpinkite vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje neužvirindami.
Sudėkite ingredientus. Ištirpintą želatiną plona srovele supilkite į dubenį, nuolat maišydami, kad mišinys taptų vientisas.
Supilkite į formeles. Supilkite mišinį į nedidelius dubenėlius, stiklines, stiklainius ar puodelius.
Atvėsinkite. Padėkite desertą į šaldytuvą. Jam sustingti prireiks 30 minučių.
Patiekti. Desertą galima papuošti tarkuotu šokoladu, uogomis arba palikti tokį, koks yra.
Jo tekstūra primena suflė arba putėsius, o dėl lengvų burbuliukų jis ypač lengvas ir švelnus.
Rašyti komentarą