Kaip pasigaminti skaniausią "paukščių pieno" tortą: desertas, kurį prisimename iš vaikystės

Daugelis iš mūsų nuo vaikystės žinojo „Paukščių pieno“ desertą.

Erdvų suflė nepaprastai mėgsta ir suaugusieji, ir vaikai. Desertas papildomai padengiamas storu šokoladinio glajaus sluoksniu. 

Pabandykite pasigaminti „Paukščių pieną“ ir prisiminkite vaikystės skonį.

Ingredientai

73 % sviesto 100 g

cukraus pudros 50 g

1 kiaušinis

140 g miltų

kondensuotas pienas 150 g

cukraus 180 g

želatina 20 g

kiaušinio baltymas 3 vnt.

citrinos rūgšties

juodojo šokolado 150 g

Gaminimo procesas:

Išplakite sviestą su cukraus pudra, įmuškite kiaušinį ir toliau plakite iki vientisos masės. Palaipsniui suberkite miltus ir išminkykite tešlą.

Kepkite masę plonu sluoksniu ant pergamento iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Paruoštą pyragą supjaustykite pagal indo, kuriame sudėliosite desertą, dydį.

Suflė gaminamas tik iš kambario temperatūros produktų, tačiau kiaušinių baltymai turi būti atšaldyti. Želatiną iš anksto pamirkykite nedideliame kiekyje vandens ir palikite išbrinkti.

Suminkštintą sviestą (50 g) išsukite mikseriu dideliu greičiu, toliau plakant pamažu supilkite kondensuotą pieną. Turėtumėte gauti vientisą masę.

Atskirame dubenyje išplakite tris kiaušinių baltymus iki tirštos masės. Kad masė būtų tirštesnė, įpilkite šiek tiek citrinos rūgšties.

Želatiną, išbrinkusią vandenyje, pakaitinkite ant silpnos ugnies ir suberkite cukrų. Maišykite, kol želatina ir cukrus visiškai ištirps. Neužvirinkite.

Šiek tiek atvėsinkite ir palaipsniui į baltymines putas įmaišykite sviesto kremą ir šiltą želatiną, toliau lėtai plakdami. Supilkite suflė į torto formą ir laikykite šaldytuve, kol visiškai sustings.

Paruoškite šokoladinį glajų: sumaišykite ištirpintą šokoladą ir 50 g sviesto, tada atsargiai užtepkite jį ant sustingusio suflė. Leiskite glajui atvėsti ir sustingti. 

Erdvų suflė nepaprastai mėgsta ir suaugusieji, ir vaikai. Desertas papildomai padengiamas storu šokoladinio glajaus sluoksniu. 

Pabandykite pasigaminti „Paukščių pieną“ ir prisiminkite vaikystės skonį.

Ingredientai

  • 73 % sviesto 100 g
  • cukraus pudros 50 g
  • 1 kiaušinis
  • 140 g miltų
  • kondensuotas pienas 150 g
  • cukraus 180 g
  • želatina 20 g
  • kiaušinio baltymas 3 vnt.
  • citrinos rūgšties ant peilio galo
  • juodojo šokolado 150 g

Gaminimo procesas:

  1. Išplakite sviestą su cukraus pudra, įmuškite kiaušinį ir toliau plakite iki vientisos masės. Palaipsniui suberkite miltus ir išminkykite tešlą.
  2. Kepkite masę plonu sluoksniu ant pergamento iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Paruoštą pyragą supjaustykite pagal indo, kuriame sudėliosite desertą, dydį.
  3. Suflė gaminamas tik iš kambario temperatūros produktų, tačiau kiaušinių baltymai turi būti atšaldyti. Želatiną iš anksto pamirkykite nedideliame kiekyje vandens ir palikite išbrinkti.
  4. Suminkštintą sviestą (50 g) išsukite mikseriu dideliu greičiu, toliau plakant pamažu supilkite kondensuotą pieną. Turėtumėte gauti vientisą masę.
  5. Atskirame dubenyje išplakite tris kiaušinių baltymus iki tirštos masės. Kad masė būtų tirštesnė, įpilkite šiek tiek citrinos rūgšties.
  6. Želatiną, išbrinkusią vandenyje, pakaitinkite ant silpnos ugnies ir suberkite cukrų. Maišykite, kol želatina ir cukrus visiškai ištirps. Neužvirinkite.
  7. Šiek tiek atvėsinkite ir palaipsniui į baltymines putas įmaišykite sviesto kremą ir šiltą želatiną, toliau lėtai plakdami. Supilkite suflė į torto formą ir laikykite šaldytuve, kol visiškai sustings.
  8. Paruoškite šokoladinį glajų: sumaišykite ištirpintą šokoladą ir 50 g sviesto, tada atsargiai užtepkite jį ant sustingusio suflė. Leiskite glajui atvėsti ir sustingti. 
Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder