Karalienė Elžbieta labai mėgo šią kiaušinienę: jums reikės 2 netikėtų ingredientų

Kiaušiniai – patikimas baltymų ir daugybės naudingų medžiagų šaltinis, dėl kurių jie gali tapti pagrindiniu tikrai skanaus patiekalo elementu. Turint tiek daug privalumų, nenuostabu, kad daugelis dažnai gamina kiaušinius pusryčiams.

Vis dėlto lengva įstrigti įprotyje kiekvieną rytą gaminti tą patį kiaušinienės patiekalą. Įkvėpimo naujoms idėjoms galime pasisemti iš velionės Didžiosios Britanijos karalienės Elžbietos II. 

Pasirodo, karalienė mėgo į kiaušinius įdėti tik du paprastus ingredientus, kurie kardinaliai pakeičia skonį, rašo EatingWell. 

Maisto tinklaraščio „Fresh Eggs Daily“ autorė Lisa Steele pasakoja, kad karalienė Elžbieta turėjo labai specifinį kiaušinių ruošimo būdą. 

„Mano mėgstamiausias būdas – tai karalienės Elžbietos paslaptis, kaip paruošti kiaušinių plakinį“.

Ji mėgo į kiaušinių plakinį įdėti šiek tiek muskato riešuto ir citrinos žievelės. 

Skamba keistai, bet iš tiesų tai puikus derinys, kaip pažymi Steil. 

Mitybos specialistė Li Holmes, savo ruožtu, teigia, kad karalienės kiaušinių plakinio receptą gavo iš draugo, kuris prieš daugelį metų gamino maistą Elžbietai. 

„Kiaušiniai gali būti šiek tiek neutralaus skonio, todėl citrinos sultys juos pagyvina. Šiuo atveju šviežiai tarkuota citrinos žievelė daro tą patį, suteikdama netikėtą ryškumą, kurio, sutikite, mums reikia ryte“, – paaiškino Stil. 

O muskato riešutas, jos teigimu, suteikia patiekalui švelnų šilumą, kuri puikiai subalansuoja žievelės rūgštumą. 

Pridėjus citrinos žievelės ir žiupsnelį muskato riešuto į įprastą rytinį kiaušinių plakinį, skonis tampa žymiai intensyvesnis. 

Citrinos rūgštumas kiaušinius padaro lengvesnius ir ryškesnius, o muskato riešutas suteikia „jaukumą“ ir šiek tiek aštraus skonio, kuris idealiai tinka rudeniui.

Kaip paruošti kiaušinius pagal Elžbietos II receptą

Reikia sumušti 3 kiaušinius su 1 šaukštu pieno dubenyje ir pagardinti mišinį druska. 

Ištirpinkite 1 šaukštą sviesto mažoje keptuvėje vidutinėje ugnies temperatūroje.

Kai sviestas išlydys, supilkite kiaušinių mišinį ir sumažinkite ugnį iki minimumo, kartais atsargiai maišydami kiaušinius mentele, kol jie bus beveik visiškai paruošti. 

Kai kiaušiniai bus beveik paruošti, įpilkite arbatinį šaukštelį citrinos žievelės ir žiupsnelį muskato riešuto, šiek tiek druskos ir dar kartą atsargiai išmaišykite. 

Patiekite su supjaustytais šviežiais svogūnais arba žolelėmis pagal skonį. 

Citrina ir muskato riešutas puikiai papildo vienas kitą: kiekvienas kąsnelis suteikia citrusų šviežumo ir riešutų natų, sukurdamas neįprastą ir skanų derinį.

Šaltinis: unian.net

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder