Sudedamosios dalys:
4 kiaušiniai
100 g cukraus
žiupsnelis druskos
miltai 200 g
kefyro 250 ml
kakava 30 g
sodos 1 šaukštelis
sviesto 30 gг
grietinė arba grietinėlė 30 % 600 gг
virinto sutirštinto pieno 350 g
riešutai papuošimui
Paruošimas:
Kiaušinius ir žiupsnelį druskos išmaišykite mikseriu iki putų. Suberkite cukrų ir plakite iki purumo. Supilkite kefyrą ir išmaišykite.
Persijokite miltus, suberkite kakavą ir maišykite mikseriu, kol tešla taps vientisa.
Sudėkite ištirpintą sviestą ir šaukštu išmaišykite. Suberkite sodą ir vėl išmaišykite maišytuvu.
Kepimo indą (26 x 36 cm) išklokite pergamentu, supilkite paruoštą tešlą ir įdėkite į 180 laipsnių orkaitę 15 minučių. Iškepusią tešlą patikrinkite dantų krapštuku.
Paruoštą pyragą atšaldykite ir perpjaukite į 2 dalis horizontaliai ir vertikaliai, kad susidarytų 4 pyragai.
Apipjaustykite kraštus, bet neišmeskite likučių, jų prireiks papuošimui.
Dubenyje išplakite grietinę arba grietinėlę mikseriu iki vientisos masės, supilkite 300 g kondensuoto pieno ir išmaišykite.
Kremu aptepkite visus tortus (įskaitant viršutinį). Į likusią grietinėlę įpilkite 50 g sutirštinto pieno, perkelkite į konditerinį maišelį ir papuoškite. Šonus ir vidurį galima papuošti trupiniais ir riešutais.

Rašyti komentarą