Kefyro pyragas per 15 minučių: greitai paruošiamas pyragas - skonis tiesiog puikus!

Tai nuostabus pyrago receptas, kurį paruošti užtrunka vos 15 minučių.

Sudedamosios dalys:

4 kiaušiniai

100 g cukraus

žiupsnelis druskos

miltai 200 g

kefyro 250 ml

kakava 30 g

sodos 1 šaukštelis

sviesto 30 gг

grietinė arba grietinėlė 30 % 600 gг

virinto sutirštinto pieno 350 g

riešutai papuošimui

Paruošimas:

Kiaušinius ir žiupsnelį druskos išmaišykite mikseriu iki putų. Suberkite cukrų ir plakite iki purumo. Supilkite kefyrą ir išmaišykite.

Persijokite miltus, suberkite kakavą ir maišykite mikseriu, kol tešla taps vientisa.

Sudėkite ištirpintą sviestą ir šaukštu išmaišykite. Suberkite sodą ir vėl išmaišykite maišytuvu.

Kepimo indą (26 x 36 cm) išklokite pergamentu, supilkite paruoštą tešlą ir įdėkite į 180 laipsnių orkaitę 15 minučių. Iškepusią tešlą patikrinkite dantų krapštuku.

Paruoštą pyragą atšaldykite ir perpjaukite į 2 dalis horizontaliai ir vertikaliai, kad susidarytų 4 pyragai.

Apipjaustykite kraštus, bet neišmeskite likučių, jų prireiks papuošimui.

Dubenyje išplakite grietinę arba grietinėlę mikseriu iki vientisos masės, supilkite 300 g kondensuoto pieno ir išmaišykite.

Kremu aptepkite visus tortus (įskaitant viršutinį). Į likusią grietinėlę įpilkite 50 g sutirštinto pieno, perkelkite į konditerinį maišelį ir papuoškite. Šonus ir vidurį galima papuošti trupiniais ir riešutais.

Mėgaukitės!

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder