Keptų krevečių gardžiosios salotos su čili ir laimo padažu

Gardžiosios krevečių salotos su čili ir laimo padažu – puikus patiekalas tiek vėsią, tiek karštą dieną.

Čili ir laimo padažui:

120 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus

3 skiltelės česnako

5 ml ančiuvių pastos

60 ml šviežiai spaustų laimo sulčių

2.5 ml smulkintų raudonųjų pipirų dribsnių

2.5 ml paprikos

5 ml čili miltelių

2.5 ml džiovintų raudonėlių

1.25 ml kajeno pipirų

Druskos ir pipirų pagal skonį

Krevečių paruošimui:

680 g nuluptų ir išvalytų krevečių (16/20 dydžio)

5 ml druskos

5 ml pipirų

5 ml malto kumino

2.5 ml džiovintų raudonėlių

Daržovėms:

1 raudonoji paprika, perpjauta išilgai pusiau, pašalintos sėklos ir šerdis

1 cukinija, perpjauta išilgai pusiau

1/2 raudonojo svogūno, supjaustyto 1,2 cm storio griežinėliais

2 didelės romaninės salotos, perpjautos išilgai pusiau

45 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus

2.5 ml druskos

2.5 ml pipirų

2.5 ml džiovintų raudonėlių

Patiekimui:

Kalendra, laisvai supjaustyta

Cotija sūris (galima pakeisti queso fresco)

Instrukcijos:

Paruoškite padažą: Naudodami panardinamąjį trintuvą arba galingą trintuvą, sudėkite visus padažo ingredientus ir plakite, kol taps vientisa masė. Atidėkite. Šaldytuve jį galima laikyti iki 7 dienų.

Paruoškite krevetes: Nusausinkite krevetes, tada sudėkite į didelį dubenį. Sudėkite druską, pipirus, kuminą ir raudonėlius, tada gerai išmaišykite ir atidėkite.

Paruoškite daržoves: Apšlakstykite papriką, cukiniją ir svogūną 30 ml alyvuogių aliejaus, tada pagardinkite druska, pipirais ir džiovintais raudonėliais. Švelniai išmaišykite. Tada apšlakstykite romanines salotas likusiais 15 ml alyvuogių aliejaus. Atidėkite.

Pradėkite kepti ant grotelių: Įkaitinkite grilį iki vidutinės-aukštos kaitros (175-200 laipsnių Celsijaus) ir patepkite grilio groteles aliejumi (tam, pamerkite susuktą popierinį rankšluostį į šiek tiek aliejaus ir, naudodami žnyples, tolygiai nuvalykite groteles. Būkite atsargūs, nenaudokite per daug aliejaus, nes tai garantuotas būdas sukelti didelį liepsnos pliūpsnį – čia užtenka nedidelio kiekio).

Padėkite raudonąją papriką, cukiniją ir raudonąjį svogūną ant grilio, uždarykite dangtį ir kepkite 4 minutes. Atidarykite grilį ir apverskite daržoves. Tada sudėkite krevetes ir romanines salotas (nupjauta puse žemyn), uždarykite dangtį ir kepkite, kol ant pirmosios krevečių pusės atsiras grilio žymės, 2–3 minutes. 

Apverskite krevetes ir toliau kepkite, kol jos bus visiškai iškepusios ir nebebus permatomos, dar apie 2 minutes. Romaninėms salotoms reikia tik apdegimo/grilio žymių iš vienos pusės, apie 4 minutes. Nuimkite daržoves ir krevetes ir atidėkite.

Surinkite salotas: Tada supjaustykite svogūną ir raudonąją papriką kubeliais, o cukiniją – pusmėnuliais. Padėkite kiekvieną romaninės salotos pusę į atskirą lėkštę. 

Tolygiai uždėkite ant kiekvienos romaninės salotos pusės daržoves, tada – krevetes. Apšlakstykite padažu, tada užberkite sūrio. Užberkite kalendros, patiekite ir mėgaukitės!

Šaltinis: www.thedefineddish.com

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder