Patyrę virėjai gerai žino, kad kai kurias daržoves, pavyzdžiui, pomidorus ar kopūstus, prieš verdant reikia nuplikyti staigiu verdančiu vandeniu - taip palengvinamas procesas ir pagerėja galutinio patiekalo skonis.
Tačiau nedaugelis supranta, kad ši kulinarinė gudrybė naudinga ir paprikoms. Ypač jei ketinate jas įdaryti.
Dėl išankstinio mirkymo verdančiame vandenyje patiekalai iš paprikų sužibės naujomis spalvomis, nes daržovės bus minkštesnės, kvapnesnės ir švelnesnės.
Be verdančio vandens, jums taip pat reikės paprastos valgomosios druskos.
Ką daryti
Į gilų indą įpilkite verdančio vandens ir jame ištirpinkite vieną arbatinį šaukštelį druskos, sudėkite paprikas, kurias planuojate virti.
Palikite jas vandenyje bent 5 minutes. Po šio laiko daržovės taps minkštos ir elastingos.
Minkštimas atsikratys nemalonaus kartumo, o pačias paprikas bus lengviau įdaryti.
Jei ketinate gaminti būtent tokį patiekalą, šis triukas taps nepakeičiamas virtuvėje.
O jei reikia lengvai pašalinti paprikos odelę, galite daržoves 10 minučių palikti verdančiame vandenyje.
Tada paprikos taps dar minkštesnės ir tiesiog tirps burnoje.
Rašyti komentarą