Paruošimo laikas:
•Paruošimas: mažiau nei 30 min.
•Gaminimas: 10–30 min.
•Porcijos: 4–6
Ingredientai:
•55 g nesūdyto sviesto
•1 valgomasis šaukštas saulėgrąžų aliejaus
•2 svogūnai, smulkiai supjaustyti
•2 salierų stiebai, supjaustyti kubeliais
•1 česnako skiltelė, sutrinta
•1 kg rudųjų pievagrybių, supjaustytų griežinėliais
•700 ml vištienos arba daržovių sultinio
•2 valgomieji šaukštai sojos padažo
•150 ml riebios grietinėlės
•3 valgomieji šaukštai šviežiai kapotų petražolių
•Druska ir šviežiai malti juodieji pipirai (pagal skonį)
Gaminimo būdas:
1.Dideliame puode ant stiprios ugnies ištirpinkite sviestą ir aliejų. Sudėkite svogūnus ir salierus, kepkite 5 minutes, tada įmaišykite česnaką ir kepkite dar 30 sekundžių.
2.Į puodą sudėkite grybus ir kepkite 5 minutes, kol taps auksinės spalvos, bet ne šlapi, reguliariai juos vartydami.
3.Supilkite sultinį ir užvirkite. Sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir virkite apie 20 minučių, arba kol daržovės suminkštės.
4.Perpilkite sriubą į virtuvinį kombainą ir plakite, kol taps vientisa, arba naudokite rankinį trintuvą.
5.Grąžinkite sriubą į puodą ant vidutinės ugnies ir įmaišykite sojos padažą bei didžiąją dalį grietinėlės. Pagardinkite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais pagal skonį, tada patiekite šiltuose sriubos dubenėliuose. Apšlakstykite likusia grietinėle ir pabarstykite petražolėmis, kad užbaigtumėte patiekalą.
Šaltinis: www.bbc.co.uk

Rašyti komentarą