Mitybos specialistė Amy Reid įvardijo vieną iš geriausių būdų, kaip laikyti agurkus, kad jie greitai nesugestų, rašo simplyrecipes.com.
Pasak jos, geriausia agurkus laikyti šaldytuvo daržovių stalčiuje, tačiau ir neperšaldykite jų.
"Jei agurkai laikomi per žemoje temperatūroje (žemesnėje nei 10°) ilgiau nei dvi ar tris dienas, gali atsirasti vadinamoji hipotermijos žala - vandens įmirkę plotai, įdubimai odelėje, spalvos pasikeitimas ir puvimas", - perspėjo ekspertė.
Agurkus taip pat galima laikyti sandariai uždarytame plastikiniame maišelyje, neluptus ir neplautus.
Prieš dedant daržoves į plastikinį maišelį, Reidas taip pat rekomenduoja jas suvynioti į popierinius rankšluosčius.
Popieriniai rankšluosčiai padeda sugerti drėgmę ir ilgiau išlaikyti produktus šviežius.
Taip pat pažymima, kad agurkų nereikėtų laikyti šalia pomidorų, obuolių, avokadų ir kitų maisto produktų, kurie išskiria etileną.
Šios dujos gali lemti greitesnį agurkų gedimą.
Rašyti komentarą