Produktai
- Kreminis sūris - 200 g (2 vnt.)
- Kvietiniai miltai - 4 valgomieji šaukštai.
- Kiaušiniai - 2 vnt.
- 15-20 % grietinės - 4 šaukštai.
- Žaliasis svogūnas - kelios plunksnelės
- rauginimo medžiagos - 1 valgomasis šaukštelis.
- Augalinis aliejus - formelėms ištepti
Gaminimas:
- Lydytus sūrielius prieš tai galima palaikyti šaldiklyje, kad juos būtų lengva sutarkuoti. Sūrius sutarkuokite stambia tarka.
- Dubenyje į tarkuotus sūrius įmuškite kiaušinius, supilkite grietinę ir išmaišykite.
- Toje pačioje vietoje persijokite miltus su kepimo milteliais. Tešlą gerai išmaišykite.
- Įjunkite orkaitę ir įkaitinkite, nustatę 180 laipsnių temperatūrą.
- Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus. Supilkite smulkintus svogūnus į tešlą ir dar kartą gerai išmaišykite.
- Keksiukų formeles ištepkite augaliniu aliejumi. Kiekvieną formą pripildykite tešla 2/3 viso tūrio.
- Dėkite formeles į orkaitę ir kepkite sūrio keksiukus su žaliaisiais svogūnais 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje apie 25 minutes.
- Leiskite keksiukams šiek tiek atvėsti formoje. Tada atsargiai išimkite sūrio keksiukus iš formos.
Mėgaukitės!
Rašyti komentarą