Lašiša orkaitėje su bulvėmis ir žaliosiomis pupelėmis

Sveika ir be galo gardi vakarienė visai šeimai, kuriai paruošti prireiks vos kelių ingredientų.

Paruošimo laikas: 10 min

Kepimo laikas: 30 min

Bendras laikas: 40 min

Ingredientai:

4 lašišos filė (apie 140–170 g kiekviena)

450 g bulvių (perpjautų pusiau)

450 g šviežių žaliųjų pupelių (nukirptais galiukais)

5 šaukštai itališko padažo (naudokite padalintą kiekį)

1 citrina (perpjauta pusiau)

Druska ir pipirai (pagal skonį)

Tartar padažo (jei norisi, patiekti prie patiekalo)

Gaminimo instrukcijos:

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C (viršus–apačia).

Sudėkite bulves į didelį dubenį. Apšlakstykite 2 šaukštais itališko padažo, pagardinkite druska ir pipirais, gerai išmaišykite. Sudėkite bulves perpjauta puse žemyn ant kepimo popieriumi išklotos skardos. 

Kepkite 20–25 min., kol suminkštės.

Kol bulvės kepa, paruoškite žaliąsias pupeles: dėkite jas į tą patį dubenį, apšlakstykite 2 šaukštais itališko padažo, pagardinkite druska ir pipirais, išmaišykite.
Kai bulvės suminkštėja, išimkite jas iš orkaitės ir įjunkite grilio (broilerio) funkciją aukščiausiu nustatymu.

Skardos centre išdėliokite lašišos filė, šalia – bulves ir pupeles. Ant lašišos užpilkite likusį 1 šaukštą itališko padažo, pagardinkite druska ir pipirais. Išspauskite citrinos sultis ant visos skardos turinio, jei norite – likusią citriną supjaustykite griežinėliais ir sudėkite šalia.

Kepkite grilyje apie 10 minučių, kol lašiša nebus permatoma, bet dar šiek tiek drėgna viduje, o daržovės ir citrina – švelniai apskrudusios.
Patiekite su tartar padažu, jei norisi.

Šaltinis: www.platingsandpairings.com

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder