Paruošimo laikas: 10 min
Kepimo laikas: 30 min
Bendras laikas: 40 min
Ingredientai:
4 lašišos filė (apie 140–170 g kiekviena)
450 g bulvių (perpjautų pusiau)
450 g šviežių žaliųjų pupelių (nukirptais galiukais)
5 šaukštai itališko padažo (naudokite padalintą kiekį)
1 citrina (perpjauta pusiau)
Druska ir pipirai (pagal skonį)
Tartar padažo (jei norisi, patiekti prie patiekalo)
Gaminimo instrukcijos:
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C (viršus–apačia).
Sudėkite bulves į didelį dubenį. Apšlakstykite 2 šaukštais itališko padažo, pagardinkite druska ir pipirais, gerai išmaišykite. Sudėkite bulves perpjauta puse žemyn ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepkite 20–25 min., kol suminkštės.
Kol bulvės kepa, paruoškite žaliąsias pupeles: dėkite jas į tą patį dubenį, apšlakstykite 2 šaukštais itališko padažo, pagardinkite druska ir pipirais, išmaišykite.
Kai bulvės suminkštėja, išimkite jas iš orkaitės ir įjunkite grilio (broilerio) funkciją aukščiausiu nustatymu.
Skardos centre išdėliokite lašišos filė, šalia – bulves ir pupeles. Ant lašišos užpilkite likusį 1 šaukštą itališko padažo, pagardinkite druska ir pipirais. Išspauskite citrinos sultis ant visos skardos turinio, jei norite – likusią citriną supjaustykite griežinėliais ir sudėkite šalia.
Kepkite grilyje apie 10 minučių, kol lašiša nebus permatoma, bet dar šiek tiek drėgna viduje, o daržovės ir citrina – švelniai apskrudusios.
Patiekite su tartar padažu, jei norisi.
Šaltinis: www.platingsandpairings.com

Rašyti komentarą