Jums taip pat nereikės vargti su pyrago plutele- parduotuvėje pirktos sluoksniuotos tešlos puikiai tiks mūsų galetės tešlai, kurią greitai iškočiosite ant darbinio paviršiaus ir perkelsite į kepimo skardą, nereikia jokios specialios formos.
Kriaušių griežinėlius išdėliosite ant imbierinio migdolų kremo, kuris suplakamas akimirksniu, tada tešlos kraštus apdėliosite pjaustytais migdolais, kurie prilips su paprastu kiaušinio plakiniu.
Kepant galetei, kraštas išsipūs, o migdolai apskrus, suteikdami šiam rudens desertui malonų riešutinį traškumą – nuostabų kontrastą sultingoms kriaušėms. Geriausia, kad šis desertas bus išimtas iš orkaitės ir vės, kol jūsų teta dar nebus baigusi pjaustyti vaisių savo garsiajam obuolių pyragui.
Ingredientai:
120 g migdolų miltų 50 g cukraus 30 ml miltų 5 ml malto kardamono 6 ml druskos, padalinta 60 ml nesūdyto sviesto, ištirpinto, šiek tiek atvėsinto, plius 15 ml kambario temperatūros 5 ml migdolų ekstrakto 2 Dideli kiaušiniai 80 g smulkiai pjaustyto cukruoto imbiero 1 pakelis (490 g arba 397 g) šaldytos sluoksniuotos tešlos, pageidautina sviestinės, atšildytos 800g kriaušių puselių, plonai supjaustytų 30 g pjaustytų migdolų Medus Jūros druska Plakta grietinėlė arba vaniliniai ledai (patiekimui; neprivaloma)
Paruošimas:
1 žingsnis
Įdėkite groteles į apatinį orkaitės trečdalį ir įkaitinkite orkaitę iki 190°C. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite 120 g migdolų miltų, 50 g cukraus, 30 ml universalių miltų, 5 ml malto kardamono ir druskos.
Įpilkite 60 ml ištirpinto, šiek tiek atvėsinto nesūdyto sviesto, 5 ml migdolų ekstrakto ir vieną didelį kiaušinį, ir išplakite. Įmaišykite 80 g smulkiai pjaustyto cukruoto imbiero į migdolų kremą gumine mentele.
2 žingsnis
Jei naudojate šaldytą sluoksniuotą tešlą su dviem lakštais, sudėkite lakštus vieną ant kito ir iškočiokite ant kepimo popieriaus iki 3 mm storio.
3 žingsnis
Jei naudojate šaldytą sluoksniuotą tešlą su vienu lakštu, švelniai iškočiokite ant kepimo popieriaus, kad išlygintumėte raukšles.
4 žingsnis
Perkelkite tešlą su kepimo popieriumi į kepimo skardą. Naudodami mažą peilį, įpjaukite maždaug 1.25 cm kraštą aplink visas puses, pjaudami maždaug iki pusės. Subadykite tešlą šakute keliose vietose (tai neleis tešlai per daug iškilti kepant).
5 žingsnis
Naudodami mentelę, tolygiai paskirstykite migdolų kremą ant tešlos, laikydamiesi krašto. Išdėliokite dvi skardines kriaušių puselių lengvame arba tirštame sirupe, nusausintas, plonai supjaustytas, ant migdolų kremo.
Lengvai išplakite likusį didelį kiaušinį mažame dubenyje, tada aptepkite tešlos kraštą kiaušiniu. Pabarstykite kraštą 30 g pjaustytų migdolų ir švelniai paspauskite, kad priliptų.
6 žingsnis
Kepkite galetę, kol tešla išsipūs ir taps auksinės spalvos, o migdolų kremas nebebus drėgnas, 30–40 minučių. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 175°C ir toliau kepkite, kol tešla taps tamsiai auksinės spalvos, o dugnas traškus, dar 20–30 minučių. Leiskite galetei atvėsti ant kepimo skardos 5 minutes, tada, naudodami kepimo popierių, perkelkite ant grotelių; leiskite visiškai atvėsti.
7 žingsnis
Prieš pat patiekiant, mažame puode ant silpnos ugnies pakaitinkite medų, likusį kambario temperatūros nesūdytą sviestą ir likusią košerinę druską, retkarčiais pamaišydami, kol sviestas ištirps, apie 2 minutes.
Aptepkite galetę medaus sviestu, tada lengvai pabarstykite jūros druska. Patiekite su plakta grietinėle arba vaniliniais ledais, jei norite.
Šaltinis: www.bonappetit.com

Rašyti komentarą