Pavasaris atneša ne tik šilumą, bet ir šviežių daržovių gausą.
Atbudus gamtai, į savo mitybos racioną norisi įtraukti daugiau skanių salotų, kad organizmas pasisotintų vitaminais.
Šviežių kopūstų salotos jau daugelį metų yra mėgstamos pavasarį.
TikTok kulinarijos tinklaraštininkas Maksas McCannas (Meals with Max) papasakojo, koks slaptas ingredientas padarys jūsų daržovių garnyrą daug kartų skanesnį.
Kaip pagrindą jis siūlo imti garsųjį Coleslaw, kuris gaminamas iš kopūstų ir morkų.
Coleslaw - receptas
Pasak tinklaraštininkės, šiam garnyrui paruošti užtrunka vos penkias minutes.
Tereikia dviejų dubenėlių ir kelių produktų.
Slaptasis Makso ingredientas - medus, kurio jis deda į Coleslaw padažą.
Ingredientai:
- pusės nedidelio kopūsto;
- dviejų morkų;
- pusės svogūno;
- tris valgomuosius šaukštus majonezo;
- vieną valgomąjį šaukštą graikiško jogurto;
- pusė šaukštelio Dižono garstyčių;
- citrinos sulčių;
- šaukštelis medaus;
- druskos ir pipirų.
Gaminimas:
Smulkiai susmulkinkite kopūstus ir sutarkuokite morkas. Sudėkite juos į dubenį.
Smulkiai supjaustykite svogūną ir suberkite jį į tą patį dubenį. Dabar paruoškite padažą.
Atskirame dubenyje sumaišykite majonezą, jogurtą, Dižono garstyčias, šiek tiek citrinos sulčių, druskos, pipirų ir medaus.
Padažą supilkite į dubenį su daržovėmis ir išmaišykite, kad padažas jas visiškai padengtų.
Kopūstų salotos paruoštos. Jei neplanuojate patiekti iš karto, o tik pasiruošti, morkas reikėtų atidėti atskirai.
Vėliau jos gali išleisti sultis ir jas reikės išspausti nuo skysčio pertekliaus.

Rašyti komentarą