Manų kruopų pyragas: paprastas, bet labai skanus - ypatingas receptas!

(2)

Manų kruopų pyragas su uogiene ir riešutais yra paprastas ir skanus. Manų kruopų pyragas puikiai tinka prie arbatos ar kavos.

Manų kruopų pyragas su citrinų džemu

Produktai

  • Citrinų uogienė - 300 g
  • Manų kruopos - 100 g + formelėms apibarstyti
  • Kiaušiniai (atšaldyti) - 2 vidutiniai arba 3 dideli
  • Cukraus - 2 šaukštai (30 g)
  • Susmulkinti riešutai (migdolai arba graikiniai riešutai) - 30 g
  • Romas - 2 valg.
  • Druska - 1 žiupsnelis
  • Sviestas arba augalinis aliejus - formelėms ištepti

Gaminimas:

  1. Paruoškite kruopų pyragui su džemu reikalingus ingredientus.
  2. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Išplakite trynius su cukrumi iki šviesios masės.
  3. Atskirai išplakite kiaušinių baltymus su druska iki purių stabilių putų.
  4. Į trynius įmaišykite uogienę. Įmaišykite romą ir smulkintus riešutus. Supilkite manų kruopas. Išmaišykite.
  5. Į gautą tešlą įmaišykite plaktus baltymus.
  6. Švelniai išmaišykite manų kruopų tešlą iki vientisos masės.
  7. Į aliejumi išteptą ir manų kruopomis pabarstytą formą (formos dydis - maždaug 20x20 cm) supilkite manų kruopų pyrago tešlą su džemu.
  8. Kepkite manų kruopų pyragą su uogiene ir riešutais iki 180-190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min.
  9. Paruoštą manų kruopų pyragą su džemu atvėsinkite ir patiekite su arbata.

Gero apetito!

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder