Mėgaujantis iškylomis gamtoje valgykite ne prasčiau nei restorane: grilyje keptos krevetės bei gardūs makaronai su tunu sužavės visus
Vasariškos šilumos vis dar kupinais savaitgaliais tautiečiai mėgaujasi gamtoje ar sodybose, kur rengia iškylas bei draugų susibūrimus.
Įsimintiniems pokalbiams prie laužo besiruošiančius ir gardžių patiekalų idėjų didžiulei kompanijai pritrūkusius vasarotojus, lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ kulinarijos meistrai ragina išbandyti du iškylai puikiai tinkančius receptus, kuriems paruošti reikalingais ingredientais, šiuo metu prekybos tinkle vykstant Maxi teminiam mėnesiui, dar galima pasirūpinti ir pigiau.
Prekybos tinklo „Maxima“ Komunikacijos ir korporatyvinių ryšių departamento vadovės Indrės Trakimaitės-Šeškuvienės teigimu, pasiruošimas ir apsipirkimas iškylai gamtoje – malonus iššūkis ir rūpestis.
„Vienas apsipirkimų išvykoms į gamtą ypatumų, ypač, kai poilsiauti vykstama su didesne draugų kompanija, yra tas, kad įvairių maisto produktų reikia įsigyti daugiau nei įprastai.
Norint, kad išvykos biudžetas pernelyg neišsipūstų, dažnai tenka pagalvoti apie taupymą.
Tam galimybę dažnai suteikia didesnės produktų pakuotės, kurios paprastai leidžia už produkto gramą, mililitrą ar vienetą sumokėti mažiau nei perkant tą pačią prekę mažesnėje pakuotėje.
Šiuo metu prekybos tinkle vykstant didelių pakuočių, arba kitaip Maxi teminiam mėnesiui, galima pasirūpinti įvairiausiais užkandžiais, maisto produktais ar gėrimais įspūdingo dydžio pakuotėse: pavyzdžiui, dviženkliais vienetais supakuotais gėrimais, kilogramais guminukų, milžiniško dydžio traškučių pakuotėmis, taip pat marinuotų viščiukų blauzdelėmis, kilogramu tarkuoto, ir ne tik, sūrio ar šaldytomis bulvėmis, picomis, krevetėmis ir pan.
Šie pasiūlymai leis ne tik nustebinti ir pasotinti labai didelę draugų kompaniją, bet ir tai padaryti pigiau“, – sako I. Trakimaitė-Šeškuvienė ir dalijasi „Maximos“ kulinarijos meistrų siūlomais receptais.
Vasaros pabaigos akcentas – ant grotelių keptos krevetės
Vienas iš savaitgalio iškylai puikiai tinkančių pasirinkimų yra krevetės, kurias galima paruošti ant grotelių. Jums reikės:
-
1 kg krevečių;
-
2 valgomųjų šaukštų saulėgrąžų aliejaus;
-
trupučio lydyto (Ghee) sviesto;
-
žiupsnelio druskos (pagal skonį).
Gaminimas. Atšaldytas krevetes sudėkite į indą ir užpilkite su lydytu sviestu, sumaišytu kartu su aliejumi.
Užbėrus druskos, viską gerai išmaišykite. Tuomet krevetes kepkite ant grotelių. Tam reikalinga didesnė nei vidutinė – apie 230 laipsnių kaitra.
Krevetes ant grotelių svarbu sudėti taip, kad jos nekristų pro tarpus. Taip pat galite krevetes sumauti ant mažų iešmelių.
Iš kiekvienos pusės krevetės kepkite apie 2–3 minutes. Krevetes rekomenduojama ragauti su mėgstamu padažu.
Gardu, sotu ir sveika – gamtoje ruošti makaronai su tunu
Stovyklaujant dažnai nėra noro įmantrybėms ir sudėtingiems patiekalams. Išeitimi gali tapti maistingas ir paprastas virtų makaronų su konservuotu tunu receptas. Šiam patiekalui paruošti reikės:
-
500 g mėgstamų makaronų;
-
didelės skardinės konservuoto tuno;
-
kelių valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus;
-
dviejų smulkiai sukapotų česnako galvų;
-
1 vnt. žaliosios citrinos;saujelės šviežių gražgarsčių ir petražolių;
-
žiupsnelio druskos ir pipirų (pagal skonį).
Gaminimas. Į puodą pripilkite vandens, ji pasūdykite, užvirkite ir sudėkite virti makaronus.
Juos išvirę nupilkite ne visą vandenį – jo šiek tiek palikite. Tuomet keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame pakepinkite česnaką, sudėkite tuną, smulkintas prieskonines žoleles ir įspauskite žaliosios citrinos sultis.
Viską pakepkite keletą minučių, o pabaigoje įpilame šiek tiek išvirus makaronus likusio vandens.
Tuomet į keptuvę sudėkite virtus makaronus ir viską atsargiai išmaišykite. Įberkite šiek tiek druskos ir pipirų. Skanaujame!
Rašyti komentarą