Mėsos rutuliukai su sūriu: greitas ir skanus užkandis, kurį svečiai suvalgys per sekundę

Kaip pasigaminti mėsos kukulius su sūriu - traškūs išorėje ir sultingi viduje. Tai puikus užkandis, kuris patiks ir vaikams, ir suaugusiesiems!

Yra receptų, kuriuos paruošti daug paprasčiau, tačiau jie daug skanesni nei įprasti kotletai.

Gali būti sunku pasiekti maltos mėsos sultingumą, tačiau šiame recepte sūris suteikia papildomo švelnumo ir sultingumo.

Šiuos kukulius lengva pagaminti, jie labai apetitiški ir dera su bet kokiu garnyru.

Ingredientai

  • malta kiauliena 500 g
  • džiūvėsėlių 1,5 puodelio
  • čederio sūrio 1 puodelis
  • minkšto kreminio sūrio 220 g
  • plaktos grietinėlės 2 šaukštai
  • žaliųjų svogūnų 1 valgomasis šaukštas
  • svogūnų miltelių 1 šaukštelis
  • česnakų miltelių 1 šaukštelis
  • maltų juodųjų pipirų 1/2 arb. š.
  • majonezo (padažui) 100 ml
  • krienų (padažui) 2 valg. š.
  • žaliasis svogūnas (padažui) 1 valgomasis šaukštas
  • kečupo (padažui) 2 valg. š.
  • česnako miltelių (padažui) 1/4 šaukštelio
  • paprikos (padažui) 1/4 šaukštelio.
  • maltų juodųjų pipirų (padažui) 1/2 arb. š.
  • druskos (padažui) 1/2 arb. š.

Kepimo procesas:

  1. Įtarkuokite čederį, susmulkinkite žaliąjį svogūną ir sumalkite baltą duoną į trupinius. Įjunkite orkaitę ir įkaitinkite ją iki 160-170 °C temperatūros.
  2. Dideliame dubenyje sumaišykite visus mėsos kukuliams skirtus ingredientus ir gerai išmaišykite.
  3. Iš mišinio suformuokite 2-2,5 cm skersmens rutuliukus. Sudėkite juos ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir kepkite orkaitėje 15-20 minučių.
  4. Kol rutuliukai kepa, paruoškite padažą. Susmulkinkite likusius žaliuosius svogūnus, sudėkite likusius ingredientus ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  5. Paruoštus rutuliukus sudėkite į serviravimo lėkštę ir pabarstykite šviežiomis žolelėmis. Padažą patiekite atskirai dubenėlyje.
  6. Kad būtų dar patogiau, rutuliukus patiekite su mediniais iešmeliais.
  7. Dėl prieskonių mišinio ir dviejų rūšių sūrio patiekalas yra nepaprastai sultingas ir aromatingas.
  8. Kad skonis būtų intensyvesnis, patiekite su aitriųjų paprikų padažu arba šviežiomis daržovėmis.

Mėgaukitės!

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder