Gordono Ramzio bandelės yra lengvos tekstūros ir švelnaus, neįkyraus saldumo. Todėl jos puikiai tinka pusryčiams ar jaukiai popietės arbatai.
Kaip rašo „Express“, jie yra tipiška britų kepimo klasika, taip pat skanūs su sultenėmis ar be jų arba su džiovintomis spanguolėmis.
Paruošti reikės:
- miltų - 250 g;
- raugo - 1,5 šaukštelio.
- druskos - žiupsnelio;
- sviesto - 45 g;
- cukraus pudros - 1 valgomasis šaukštas;
- sultenių - 50 g;
- kiaušinis - 1 vnt;
- pieno - 100 ml;
Gaminimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Į didelį dubenį persijokite miltus, kepimo miltelius ir druską.
- Sviestą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir įtrinkite į miltus, kad susidarytų purūs trupiniai. Įmaišykite cukraus pudrą ir suberkite sultenes.
- Atskirame dubenyje suplakite kiaušinį ir pieną. Apie tris ketvirtadalius šio mišinio supilkite į miltus ir išmaišykite. Jei reikia, įpilkite daugiau kiaušinių ir pieno mišinio, kol gausite minkštą, nelipnią tešlą.
- Išverskite tešlą ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus. Kočiotuvu arba rankomis švelniai suformuokite 2-2,5 cm storio tešlą.
- Išpjaukite 6 cm skersmens apskritimus ir sudėkite bandeles ant paruoštos kepimo skardos.
- Viršų patepkite trupučiu pieno ir apibarstykite cukrumi. Kepkite 20-25 min. arba kol bandelės taps auksinės spalvos ir gerai iškils.
- Norėdami patikrinti, ar bandelė iškepusi, vieną lengvai paspauskite; ji turi būti tvirta. Perkelkite bandeles ant grotelių, kad šiek tiek atvėstų.
- Patiekite šiltas - geriausia per valandą nuo iškepimo.
Rašyti komentarą