Meduoliai yra daugelio žmonių mėgstamiausias desertas. Šį skanėstą nėra sunku paruošti - su juo gali susidoroti net pradedantieji kulinarai. O rezultatas patiks visai šeimai.
Siūlome paruošti švelnius meduolius ant grietinės, kurie ilgai negenda. Medus ir prieskoniai paįvairins skonį, o citrinų glajus papildys desertą.
Meduoliai su grietine ir medumi
Tešlai skirti ingredientai:
- Miltai - 420 g;
- grietinė - 200 g;
- kiaušiniai - 1 vnt;
- kiaušinio trynys - 1 vnt;
- cukraus - 60 g;
- druskos - 0,5 šaukštelio;
- sviesto - 50 g;
- skysto medaus - 2 šaukštai;
- tešlos raugas - 2 šaukšteliai;
- malto cinamono - 1 šaukštelis;
- malto imbiero - 0,5 šaukštelio;
- muskato riešuto - 0,3 šaukštelio;
- citrinos žievelės - 1 šaukštelis.
Glajui skirti ingredientai:
- kiaušinio baltymas - 1 vnt;
- citrinos sultys - 1 arbatinis šaukštelis;
- cukraus pudra - 150 g.
Gaminimas:
- Sviestą iš šaldytuvo išimkite iš anksto, kad jis būtų minkštas. Jei medus tirštas, ištirpinkite jį vandens vonelėje. Atskirkite vieną kiaušinį į trynį ir baltymą.
- Visus sausus prieskonius ir kepimo miltelius sumaišykite su maždaug 100 g miltų. Likusius miltus persijokite atskirai per sietelį, kad paruošti meduoliniai meduoliai būtų minkšti ir purūs.
- Išplakite kiaušinį ir trynį su druska, cukrumi, grietine ir medumi iki vientisos masės. Tada sudėkite minkštą sviestą ir citrinos žievelę ir dar kartą išmaišykite. Į kiaušinių masę įmaišykite prieskonius ir miltus, po truputį dalimis suberkite persijotus miltus. Rankomis išminkykite tešlą, kuri turi būti minkšta, vientisa ir beveik nelipni.
- Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
- Atšaldytą tešlą ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite plonu apskritimu. Supjaustykite tešlą apskritimais ir sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Atkreipkite dėmesį, kad kepdami meduoliai šiek tiek pakils.
- Kepkite meduolius ant grietinės ir sviesto 20-25 minutes. Paruoštus gaminius visiškai atvėsinkite.
- Glazūra meduoliams ruošiama taip: kiaušinio baltymą su milteliniu cukrumi išplakite mažiausiu mikserio greičiu. Toliau plakdami mišinį palaipsniui supilkite citrinos sultis. Meduolius aptepkite glajumi ir palikite, kad sustingtų.
Skanaus!
Rašyti komentarą