Naminiai meduoliai su giretine: taip paprasta, kad kiekvienas gali juos pasigaminti

Švelnūs meduoliai su grietine ilgai išlieka minkšti.

Meduoliai yra daugelio žmonių mėgstamiausias desertas. Šį skanėstą nėra sunku paruošti - su juo gali susidoroti net pradedantieji kulinarai. O rezultatas patiks visai šeimai.

Siūlome paruošti švelnius meduolius ant grietinės, kurie ilgai negenda. Medus ir prieskoniai paįvairins skonį, o citrinų glajus papildys desertą.

Meduoliai su grietine ir medumi

Tešlai skirti ingredientai:

  •     Miltai - 420 g;
  •     grietinė - 200 g;
  •     kiaušiniai - 1 vnt;
  •     kiaušinio trynys - 1 vnt;
  •     cukraus - 60 g;
  •     druskos - 0,5 šaukštelio;
  •     sviesto - 50 g;
  •     skysto medaus - 2 šaukštai;
  •     tešlos raugas - 2 šaukšteliai;
  •     malto cinamono - 1 šaukštelis;
  •     malto imbiero - 0,5 šaukštelio;
  •     muskato riešuto - 0,3 šaukštelio;
  •     citrinos žievelės - 1 šaukštelis.

Glajui skirti ingredientai:

  •     kiaušinio baltymas - 1 vnt;
  •     citrinos sultys - 1 arbatinis šaukštelis;
  •     cukraus pudra - 150 g.

Gaminimas:

  1. Sviestą iš šaldytuvo išimkite iš anksto, kad jis būtų minkštas. Jei medus tirštas, ištirpinkite jį vandens vonelėje. Atskirkite vieną kiaušinį į trynį ir baltymą.
  2. Visus sausus prieskonius ir kepimo miltelius sumaišykite su maždaug 100 g miltų. Likusius miltus persijokite atskirai per sietelį, kad paruošti meduoliniai meduoliai būtų minkšti ir purūs.
  3. Išplakite kiaušinį ir trynį su druska, cukrumi, grietine ir medumi iki vientisos masės. Tada sudėkite minkštą sviestą ir citrinos žievelę ir dar kartą išmaišykite. Į kiaušinių masę įmaišykite prieskonius ir miltus, po truputį dalimis suberkite persijotus miltus. Rankomis išminkykite tešlą, kuri turi būti minkšta, vientisa ir beveik nelipni.
  4. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
  5. Atšaldytą tešlą ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite plonu apskritimu. Supjaustykite tešlą apskritimais ir sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Atkreipkite dėmesį, kad kepdami meduoliai šiek tiek pakils.
  6. Kepkite meduolius ant grietinės ir sviesto 20-25 minutes. Paruoštus gaminius visiškai atvėsinkite.
  7. Glazūra meduoliams ruošiama taip: kiaušinio baltymą su milteliniu cukrumi išplakite mažiausiu mikserio greičiu. Toliau plakdami mišinį palaipsniui supilkite citrinos sultis. Meduolius aptepkite glajumi ir palikite, kad sustingtų.

Skanaus!

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder