Puslapyje tanya_akopyan ji pasidalijo originaliu naminio majonezo, pagaminto iš pieno, receptu.
Šis variantas puikiai tinka tiems, kurie mėgsta padažus be kiaušinių arba tiesiog ieško naujų ir įdomių skonių.
Ingredientai
- Aliejus 200 ml
- Pienas 100 ml
- Actas 9 % (arba 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių) 1
- Garstyčios 1 šaukštelis
- Cukraus 1,5 šaukštelio
- Druskos 0,5 šaukštelio
Paruošimas
- Kambario temperatūros pieną supilkite į gilų indą arba blenderio dubenį.
- Įpilkite aliejaus. Svarbu, kad ingredientai būtų tos pačios temperatūros, nes tai turės įtakos padažo konsistencijai.
- Įpilkite acto arba citrinos sulčių, garstyčių, cukraus ir druskos.
- Panardinkite maišytuvą į indą taip, kad jis liestų dugną. Įjunkite jį ir lėtai kelkite aukštyn, kol mišinys taps tiršto padažo konsistencijos.
- Paruoštą majonezą supilkite į švarų stiklinį indą arba indą su dangteliu.
Patarimai:
Naudokite rafinuotą aliejų, kuris neturi stipraus kvapo.
Jei norite subtilesnio skonio, įberkite šiek tiek daugiau cukraus.
Norint švelniai pikantiško skonio, garstyčias galite pakeisti Dižono garstyčiomis.
Jei norite tirštesnės tekstūros, naudokite mažiau riebaus pieno.
Majonezą šaldytuve reikėtų laikyti ne ilgiau kaip penkias dienas.
Naminis majonezas, pagamintas su pienu, yra ne tik ekonomiškas, bet ir daug sveikesnis už parduotuvėje pirktus analogus.
Jūs kontroliuojate ingredientų kokybę ir galite pritaikyti receptą pagal savo skonį.
O svarbiausia, kad jam paruošti užtruksite vos kelias minutes, o rezultatas įtiks net išrankiausiems gurmanams.
Rašyti komentarą