" Vienintelis pageidaujamas jos naudojimas - įdėti mėlynių sūrio pyragą į šaldytuvą, kad jis šiek tiek sustingtų." - Klopotenko pažymėjo.
Kokias uogas pasirinkti
Mėlynių šiam receptui galima imti ir šviežių, ir šaldytų.
Šviežias uogas visada reikia nuskinti, kad pašalintumėte pažeistas uogas ir lapus su šakelėmis, kurie kartais patenka į stiklainius.
Prieš dedant į varškę, uogas reikia šiek tiek nuspausti. Į varškę pridėjus uogų, desertas tampa spalvingas: braškių sūrio pyragas naudojant šį metodą bus rausvas, o mėlynių sūrio pyragas - alyvinis.
Sūrio pyragui pasirinkome 26 cm skersmens formą.
Sudedamosios dalys:
- 400 g cukrinių sausainių;
- 220 g minkšto sviesto;
- 700 g varškės;
- 180 g cukraus pudros;
- 100 g grietinės;
- 150 g sviesto;
- 200 g mėlynių + 100 g papuošimui.
Paruošimas:
- 400 g sausainių sudėkite į užspaudžiamą maišelį arba suvyniokite į pergamentą.
- Sausainius suplakite arba sutrinkite kočėlu, kol jie taps smulkiais trupiniais.
- Sausainių trupinius supilkite į didelį dubenį, sudėkite 220 g minkšto sviesto ir rankomis sumaišykite ingredientus.
- Formos dugną išklokite kepimo pergamentu, ant formos dugno paskleiskite sviestinių trupinių mišinį ir delnais gerai prispauskite sūrio pyrago pagrindą.
- Padėkite formą lengvai uždengtą 1 valandai į šaldytuvą, kad sustingtų.
- 700 g varškės pertrinkite, suberkite 180 g cukraus pudros, 100 g grietinės ir 150 g minkšto sviesto.
- 200 g mėlynių pertrinkite per sietelį ir suberkite į varškės masę. Kruopščiai išmaišykite.
- Varškės masę užtepkite ant sausainių pyrago, išlyginkite mentele ir lengvai uždengę padėkite į šaldytuvą 3-4 valandoms.
Skanaus!
Rašyti komentarą