Produktai:
- Šviežia riebi varškė - 400-500 g
- Sviestas - 150-200 g
- Cukraus (jei varškė nesaldinta) - pagal skonį
- Vanilinio cukraus - pagal skonį
- Įvairiaspalvis marmeladas - 300-400 g (arba pagal skonį)
- Citrinos žievelė, sutarkuota smulkia tarka - pagal skonį
- Kakavos - 2-3 valg.
- Kvadratiniai sausainiai - 30 vnt.
Gaminimas:
1. Suminkštintą sviestą gerai išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
2. Sviestą sumaišyti su varške ir išsukti iki vientisos masės. (Dėdami cukraus, nepamirškite marmelado ir sausainių saldumo).
3. Marmeladą supjaustykite nedideliais gabalėliais.
4. Į varškės masę sudėkite citrinos žievelę ir marmeladą ir gerai išmaišykite.
5. Padalykite per pusę. Į vieną dalį įmaišykite kakavą.
6. Sausainius sudėkite ant pergamento (arba folijos) į stačiakampį.
7. Ant sausainių sluoksnio tolygiai paskirstykite varškės mišinį ir kakavą. Uždenkite antru sausainių sluoksniu, o ant viršaus užtepkite baltą varškės masę.
8. Atsargiai pakelkite dvi išilgines stačiakampio kraštines ir, laikydami jas per visą ilgį, sulenkite sausainius taip, kad gautumėte ilgą trikampį pyragą. Baltas įdaras atsidurs viduje.
9. Pabarstykite trupintais sausainiais, kokoso drožlėmis arba kakava (papuoškite pagal pageidavimą).
10. Biskvitinį pyragą su varške palikite valandą kambario temperatūroje, o tada įdėkite į šaldytuvą iki kitos dienos. Šis pyragas bus skanesnis, kai sausainiai bus gerai išmirkę.
11. Paruoštą pyragą atvėsusį supjaustykite trikampiais.
Skanaus!
Rašyti komentarą