Nustojau virti burokus salotoms: draugas virėjas išmokė mane ruošti burokus skaniau ir paprasčiau
(3)Anksčiau burokus viriau puode. Tai užtrukdavo ilgai, o burokai būdavo minkšti, vandeningi ir prarandavo skonį. Bandžiau ir mikrobangų krosnelę: supjaustydavau burokus, sudėdavau į maišelį su vandeniu ir į mikrobangų krosnelę. Greita, bet man nepatinka skonis po mikrobangų krosnelės – kažkoks „tuščias“.
Galbūt mano būdas nėra naujas, bet esu įsitikinusi, kad jis bus naudingas pradedantiesiems kulinarams.
Dabar sunku rasti skanių ir saldžių burokėlių. Dažnai jie yra beskoniai, tarsi skirtos gyvuliams. Todėl visada paragauju burokėlių prieš ruošdama, ypač salotoms. Kad burokėliai salotose būtų skanūs, aš nustojo juos virti. Viskas paprasta.
Mano paslaptis: kruopščiai nuplaukite burokus ir nupjaukite gabalėlį paragauti.
Jei saldus – pasisekė!
Nulupkite burokus ir supjaustykite per pusę. Didelius – į keturias dalis.
Paimkite formą, išklokite burokus ir gausiai patepkite kiekvieną puselę augalinio aliejaus. Negailėkite aliejaus!
Aš prieš kepdama nesūdau, kad nebūtų perteklinių sulčių.
Formą su burokais įdėkite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 40 minučių.
Patikrinkite dantų krapštuku. Jei minkštas ir lengvai praduriamas – paruoštas.
Jei ne – išjunkite orkaitę ir palikite burokus „baigti“ šilumoje.
Šis kepimo būdas leidžia burokėliams išsaugoti daugiau naudingų medžiagų ir natūralaus saldumo.
Aliejus padeda burokėliams „karamelizuotis“ ir daro juos dar aromatingesniais. Be to, kepti burokėliai turi tankesnę ir malonesnę tekstūrą nei virti.
Eksperimentuokite su žolelių ir prieskonių, tokių kaip rozmarinas, čiobreliais ar česnaku, kad burokėliams suteiktumėte unikalų skonį.
Paruoštus keptus burokėlius galite naudoti ne tik salotose, bet ir kaip atskirą patiekalą, garnyrą prie mėsos ar žuvies, taip pat burokėlių kreminės sriubos gamybai.

Rašyti komentarą