Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Gintaras
Gintaras ,

Gerbiamieji, pasiteiraukite, ką valgo šimtamečiai? Tikriausiai pasakys: kuo p a p r a s t e s n į, bet sveiką maistą. Aš suprantu, kad dabar gyvename tokį laikmetį, kai tampame įmantrių patiekalų įkaitais restoranuose besisvečiuodami. Betgi namie žiūrėkime, ką dedame į burną, nes nuo to priklausys mūsų komfortiška sveikatos būklė. Pirmiausia, stenkimės atskirai valgyti riebalus ir baltymus, baltymus ir angliavandenius. Geriausia vartoti vienos rūšies maistą. Ir todėl jeigu juoda duona ir sviestas bus visai neblogas darinys, tai varškę valgyti kartu su cukrumi ar uogiene, ką mėgsta vaikai, visiškai nedera. Todėl pratinkime vaikus nuo kūdikystės valgyti tik g r y n ą varškę, galima šiek tiek užsigeriant grynu vandeniu, kad neužspringti šiaip sprangoku varškės patiekalu. Visiškai netinkamas pasirinkimas - varškę kepti su pyragaičiais, kadangi jau pats kepimo procesas tik sutraukia varškę iki kažkokios ,,gumos’’, kuri neskani ir sunkiai suvirškinama. Kam to reikia, by tik mandrai pagaminto patiekalo??. O dar aukštoje temperatūroje (per 120 laipsnių), kas yra išvis nepriimtina, nes susidaro akrilamidas, nuo atsiranda pavojus susirgti netgi vėžiu, o tai būtų skrudintos kavos pupelės, duonos plutos, paprasčiausi sausainiai ir vafliai, keptos bulvytės, grilinta ant ugnies mėsa ir panašiai, kitaip tariant, atsisakykite tuoj pat kepto maisto. Mėsą valgykime - t i k virtą!!!

Dėmesio! Jūs skaitote komentarų skiltį. Komentarus rašo naujienų portalo VE.lt skaitytojai. Nuomonės nėra redaguojamos ar patikrinamos. Skaitytojų diskusijos turinys neatspindi redakcijos nuomonės.