Šakotis, desertas, rūkytas viščiukas – ant laužo galima pagaminti viską: „Wild Chef Kitchen“ dalijasi vasarišku pusryčių receptu

Galvojate, jog pusryčiai, pagaminti ant laužo, yra daug laiko atimanti prabanga?

Lietuvos grilio čempionai – „Wild Chef Kitchen“ komanda – paneigia mitą, jog ant laužo verta gaminti tik pietums arba vakarienei skirtus patiekalus ir dalijasi paprastu, gardžiu, greitai paruošiamu pusryčių receptu panaudojant mėsainių bandeles, leidžiančiu miesto skoniais mėgautis gamtos apsuptyje.

Ant laužo gamina visus virtuvėje ruošiamus patiekalus

„Ant laužo galima gaminti ir pusryčius, ir pietus, ir vakarienes, – sako vienas iš kulinarijos projekto „Wild Chef Kitchen“ idėjos autorių Jonas Cimermanas. – Laužą paprasta užkurti ir, pavyzdžiui, labai skanius pusryčius paruošti užtrunka vos pusvalandį nuo laužo užkūrimo. Svarbu turėti gerą, skanią ir lengvą idėją pusryčių patiekalui.“

Jo kolega, kulinarijos projekto bendraautorius Tomas Larionovas priduria, kad gamtoje galima pagaminti viską, ką ruošiate namuose: „Ant laužo galima iškepti šakotį, gaminti desertus, rūkyti viščiukus, kepti lazaniją, steikus ar picą – galima gaminti visus patiekalus, kuriuos gaminate savo virtuvėje, tereikia turėti tam skirtą įrangą, laiko ir noro.“

Maisto gaminimas gamtoje populiarėja

Ne vienerius metus kulinariniais šedevrais ant laužo stebinanti komanda atkreipia dėmesį, jog maisto gaminimo gamtoje kultūra įgauna vis didesnį pagreitį.

„Pastebime, kaip ištobulėjo įranga, skirta tiek stovyklavimui, tiek maisto gamybai. Jaučiame ir žmonių pagausėjimą gamtoje – vasaros sezono metu tampa vis sunkiau rasti laisvų stovyklaviečių.

Taip pat šia tema atsiranda vis daugiau turinio socialinėje erdvėje – nemažai žmonių bei įmonių prašo mūsų parengti edukacijas apie maisto gaminimą“, – pasakoja T. Larionovas.

Pašnekovas pastebi ir vis gausesnį inovatyvių, kokybiškų bei įdomių produktų maisto gamybai pasirinkimą, o su tuo – vis dažnesnį vartotojų norą atrasti unikalių skonių patiekalus: „Pavyzdžiui, itin populiarus vasaros grilio patiekalas mėsainis šiuo metu įgauna vis daugiau formų ir variacijų – ieškoma dar neragautų variantų, kurie pasižymėtų ne tik išskirtiniu skoniu, bet ir kokybe, – sako T. Larionovas.

Maisto gaminimo gamtoje entuziastas pastebi ir vis populiarėjantį produktą tarp mėsainių mylėtojų – brioche mėsainių bandeles: „Savo patiekaluose jų nevengiame ir mes dažnai rinkdamiesi „Fazer“ prekių ženklo „Street Food“ produkciją bei jų rankų darbo brioche bandeles. 

Tiesa, mūsų patiekaluose mėsainių bandelių panaudojimas – kiek kitoks, nei įprasta“, – juokiasi jis, nekantraudamas pristatyti itin paprastą ir unikalų pusryčių receptą, panaudojant mėsainių bandeles.

Ruošiant maistą gamtoje svarbu mėgautis procesu

Pasak J. Cimermano, maisto gaminimas ant laužo skiriasi nuo maisto ruošimo įprastomis sąlygomis ir turėtų būti suvokiamas kaip savotiškas ritualas, kviečiantis mėgautis procesu – juk išvykus į gamtą ypatingas dėmesys skiriamas poilsiui.

„Maistas ir valgymas yra vienas iš žmogiškųjų malonumų, todėl gaminant gamtoje daugiau dėmesio reikia skirti procesui, susiliejimui su gamta. 

Visa tai padeda paruošti nuostabaus skonio patiekalus, kad ir paprastus, bet pagamintus su meile.

Ką jau kalbėti apie pasakišką būdą valgyti šį maistą sėdint ant krėslo ir žiūrint į ežero horizontą“, – sako J. Cimermanas.

Tyvuliuojančiu ežeru grožėtis galima ir pusryčiaujant. Nors pusryčiai dažniausiai siejami su kiaušiniene ar saldėsiais, anot „Wild Chef Kitchen“ idėjos autorių, gamtoje galima paruošti ir vieną lengvai pagaminamą patiekalą, kuris nustebins skoniu, paprastumu ir unikalumu. Šį patiekalą taip pat lengvai pavyks pasigaminti ir namuose.

Prancūziškas pusryčių sumuštinis

2 porcijos, gaminimo laikas: 30 min.

Reikės:

  • 2 „Fazer Street Food“ mėsainių bandelių;
  • 2 vnt. kepamo sūrio;
  • 4 šaukštų karamelizuotų svogūnų džemo;
  • 200 g vytinto serano kumpio;
  • 4 putpelių kiaušinių;
  • žiupsnelio šviežiai grūstų pipirų;
  • žiupsnelio šviežiai pjaustytų petražolių;
  • druskos (pagal skonį).

Kepame sūrį ant gerai įkaitintų grotelių, kiekvieną pusę pakepdami 3 minutes. Apskrudusį sūrį atidedame į šoną. Tada ant grotelių dedame „Fazer Street Food“ bandeles ir apatines jų dalis paskrudiname minutę.

Apskrudinę bandeles, padedame jas ant kepimo indo ir formuojame sumuštinius. Ant apskrudusios bandelės dalies dedame keptą sūrį, tepame karamelizuotų svogūnų džemą, o iš kumpio sulankstome formeles, į kurių vidų įmušame putpelių kiaušinius.

Belieka pabarstyti druska ir pipirais, statyti ant laužo arba įdėti į orkaitę. Kepame 20 minučių. Tuomet dedame į lėkštę ir pabarstome šviežiai pjaustytomis petražolėmis.

Skanaus!

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder