Gaivus braškių desertas: tarsi oro debesėlis - tiesiog tirpsta burnoje!

Tai kažkas tarp zefyro ir suflė. Šiam desertui galite naudoti bet kokias uogas ir vaisius, šaldytas arba šviežias.

Jį lengva ir paprasta paruošti, o gaunasi labai skanus!

Produktai

  • Šaldytos arba šviežios braškės - 500 g
  • cukrus - 200 g
  • Greitai tirpstanti želatina - 30 g
  • Vandens - 150 ml
  • Augalinis aliejus - formai ištepti

Gaminimas

  1. Užpilkite želatiną šaltu vandeniu, išmaišykite ir palikite 10 minučių, kad išbrinktų.
  2. Puode sumaišykite braškių tyrę ir cukrų. Jei turite nesmulkintų braškių, uogas sutrinkite trintuvu.
  3. Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies, kad neužvirtų. Kai paviršiuje pradės kilti burbuliukų, nukelkite nuo ugnies.
  4. Į karštą uogų mišinį suberkite išbrinkusią želatiną. Gerai išmaišykite, kol želatina visiškai ištirps.
  5. Braškių masę pertrinkite per sietelį į dubenį plaktuvui, kad masė būtų švelni.
  6. Plakite mikseriu, palaipsniui didindami greitį (10 minučių). Masė palaipsniui pradės šviesėti ir didėti.
  7. Paruoškite formą. Formos dugną ir šonus reikia iškloti folija ir ištepti augaliniu aliejumi be kvapo.
  8. Į formą sudėkite masę, išlyginkite ją, viršų uždenkite maistine plėvele.
  9. Dėkite į šaldytuvą, kol visiškai sustings, maždaug 2-3 valandas.
  10. Braškių desertą sudėkite ant pjaustymo lentelės, nuimkite plėvelę ir supjaustykite gabalėliais.

Mėgaukitės!

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder