Šis unikalus gėrimas iš medetkų bus tikras atradimas vasaros karščiams.
Jis svaiginantis, nepaprastai aromatingas ir, svarbiausia, jo galima pasigaminti net 10 litrų, įdedant minimalias pastangas.
Sudedamosios dalys:
Medetkos - 100 žiedynų (šviežių)
Cukrus - 1 kg
Citrinos rūgštis - 4 valgomieji šaukštai (be skaidrių)
Vandens - apie 10 litrų (filtruoto, gryno)
Kaip pasigaminti šampaną iš medetkų
Paimkite didelį 10 litrų talpos butelį arba kitą tinkamą indą. Į jį įpilkite šiek tiek drungno vandens.
Į 10 litrų įpilkite kilogramą cukraus ir 4 valgomuosius šaukštus citrinos rūgšties be skaidrių, į pusę litro - atitinkamai perpus mažiau. Gerai išmaišykite turinį, kad cukrus visiškai ištirptų.
Įpilkite iki 10 litrų švaraus filtruoto vandens. Tada į butelį atsargiai įdėkite 100 medetkų žiedų.
Akrilinį indą užsukite ir palikite šiltoje vietoje 2 dienoms, kad prisitrauktų.
Po dviejų dienų atsargiai supilkite gėrimą į tvirtus plastikinius butelius, pripildydami juos maždaug iki trijų ketvirtadalių tūrio (ne iki pat viršaus).
Išleiskite iš butelių oro perteklių, sandariai juos uždarykite ir padėkite į vėsų rūsį ar kitą tamsią, vėsią vietą.
Per 2 savaites turėsite gardų medetkų kisielių, kuris bus nuostabiai gaivus.
Jei norite gauti tikrą putojantį „šampaną“, palikite butelius brandinti apie 1,5 mėnesio.
Po šio laikotarpio galėsite mėgautis gražiu, aromatingu gėrimu su lengvu putojančiu medetkų aromatu.

Rašyti komentarą