šašlykai

Šašlykas daugiau niekada nesudegs: šefas pasidalijo veiksminga praktine patirtimi

(4)

Šašlyko kokybę daugiausia lemia tinkamai parinkti mėsos ir marinato ingredientai. Kad mėsa tobulai paruduotų ir nesudegtų, svarbu žinoti vieną gudrybę.
Pasakosime apie naudingą gudrybę su druska. 

Kaip išvengti šašlykų degimo

Norint išvengti šašlykų degimo, svarbu tinkamai reguliuoti medžio anglies temperatūrą. Žinoma, galite naudoti vandens butelį, tačiau yra ir alternatyvus bei paprastesnis būdas:

Jums reikės apie 100-150 g druskos, geriausia rupios druskos. Pabarstykite jos ant medžio anglies ir ji padės tolygiau paskirstyti karštį.

Šis būdas neleidžia mėsai sudegti. Užberkite saują druskos ant anglių ir pasitraukite pavojingu atstumu.

Pasak virėjo, šis metodas padeda išvengti staigių ugnies pliūpsnių, todėl jums nereikės vandens butelio.

Tobulo šašlyko paslaptys:

Mėsą marinuokite bent 3 valandas, bet geriau 12 valandų.

Mėsą supjaustykite maždaug 5 cm skersmens gabalėliais. Per maži gabaliukai gali išdžiūti, o didesni gali likti žali.

Kebabui skirtus svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder