Silkė, kuri nuo jūsų Kūčių stalo dings pirmoji: Gian Lucos receptą norėsis kartoti ir kartoti
Šįkart laidos vedėjai atskleis visas Panettone paslaptis – ne tik pakvies apsilankyti vietoje, kur šis itališkas pyragas yra gaminamas, bet ir pasidalins, koks jo skonis yra labiausiai branginamas italų. O vėliau jie net pakvies apsilankyti vietoje Turino kavinėje, kur kiekvienas desertas ruošiamas būtent su Panettone!
Šį sekmadienį sužinosime, kodėl šis pyragas be 100 metų skaičiuojančio raugo nė negalėtų vadintis Panettone, ir kodėl italai taip jį dievina. „Jei per Kalėdas nevalgai Panettone, galima sakyti, kad Kalėdų nė nešventei“, – atskleis Gian Luca.
Vieta, kurioje apsilankys Gian Luca ir Elena, gamina net 30 skirtingų šio pyrago rūšių. Tačiau kodėl italai vis tiek labiausiai mėgsta tradicinį variantą? O Gian Luca pripažins kitų skonių nė neragaujantis!
Sugrįžę į studiją, jie pagamins jau visai kitokį, tačiau nuo lietuviškų švenčių neatskiriamą patiekalą, pagardintą Italijos prieskoniu. Norite savo šventėms suteikti kitokių, naujų skonių? Tuomet išbandykite šį receptą!
Itališka silkė Kūčioms
Ingredientai:
2 vnt. silkių filė;
1 vnt. kriaušės;
2 vnt. raudonųjų svogūnų;
sauja keptos duonos traškučių;
30 g cukraus;
20 ml balzaminio acto;
80 g kreminio sūrio;
20 g sviesto (kepimui);
Mėtos lapelių.
Gaminimo eiga
Trintuvu susmulkiname du raudonuosius svogūnus. Plonomis riekelėmis supjaustome kriaušę, o riebią silkių file nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir susmulkiname.
Kriaušės juosteles įdedame į keptuvę su išsilydžiusiu sviestu ir pradedame karamelizavimo procesą: beriame cukrų ir pilame balzaminį actą. Kai kriaušės riekelės suminkštėja, jas išimame ir į keptuvę beriame smulkintus svogūnus. Jiems apkepus, pilame balzaminio acto ir beriame cukrų.
Formuojame patiekalą: klojame karamelizuotas kriaušės riekeles, dedame silkę, karamelizuotus svogūnus ir kreminį sūrį.
Ant viršaus beriame trupintus keptos duonos traškučius ir papuošiame mėtos lapeliais. Skanaus!

Rašyti komentarą