Skanesnis ir sveikesnis nei parduotuvėje: kaip pasigaminti naminio obuolių acto
Kaip suteikti antrą gyvenimą obuoliams ir paruošti naudingą obuolių actą.
Kad rūgimas būtų geresnis, į stiklainį galite įdėti 1 arbatinį šaukštelį sausų mielių. Actą galima laikyti šaltoje tamsioje vietoje iki 2 metų.
Kaip pasigaminti obuolių acto namuose?
Sudedamos dalys:
Obuoliai - 1,5 kg
Cukrus - 150 g
Vanduo - 1,5 litro
Paruošimas:
Obuolius nuplaukite, bet nelupkite, sutarkuokite ant didelės tarkos ir sudėkite į stiklinį indą. Užpilkite cukrumi ir užpilkite vandeniu, kad apsemtų skystus obuolius ir iki stiklainio krašto liktų 8-10 cm.
Kruopščiai išmaišykite, uždenkite keliais marlės ar audinio sluoksniais ir užriškite gumute.
Pastatykite stiklainį į šiltą, tamsią vietą 10-12 dienų, kasdien pamaišydami medine mentele.
Išspauskite fermentuotas sultis (būsimą actą) ir supilkite į tamsaus stiklo butelius.
Pastatykite atgal į tamsią vietą 1 mėnesiui.
Paruoštą actą galima naudoti:
konservavimui;
grybams marinuoti;
Kosmetikoje;
šilauogių ir hortenzijų dirvožemiui oksiduoti;
svoriui mažinti.
Rašyti komentarą