Skanesnis ir sveikesnis nei parduotuvėje: kaip pasigaminti naminio obuolių acto

Obuolių atsargos baigiasi, o išmesti gaila? Neskubėkite! Iš jų galite pasigaminti puikaus obuolių acto, kuris pravers virtuvėje, namų kosmetologijoje ir net darže.

Kaip suteikti antrą gyvenimą obuoliams ir paruošti naudingą obuolių actą.

Kad rūgimas būtų geresnis, į stiklainį galite įdėti 1 arbatinį šaukštelį sausų mielių. Actą galima laikyti šaltoje tamsioje vietoje iki 2 metų.

Kaip pasigaminti obuolių acto namuose?

Sudedamos dalys:

Obuoliai - 1,5 kg

Cukrus - 150 g

Vanduo - 1,5 litro

Paruošimas:

Obuolius nuplaukite, bet nelupkite, sutarkuokite ant didelės tarkos ir sudėkite į stiklinį indą. Užpilkite cukrumi ir užpilkite vandeniu, kad apsemtų skystus obuolius ir iki stiklainio krašto liktų 8-10 cm.

Kruopščiai išmaišykite, uždenkite keliais marlės ar audinio sluoksniais ir užriškite gumute.

Pastatykite stiklainį į šiltą, tamsią vietą 10-12 dienų, kasdien pamaišydami medine mentele.

Išspauskite fermentuotas sultis (būsimą actą) ir supilkite į tamsaus stiklo butelius.

Pastatykite atgal į tamsią vietą 1 mėnesiui.

Paruoštą actą galima naudoti:

konservavimui;

grybams marinuoti;

Kosmetikoje;

šilauogių ir hortenzijų dirvožemiui oksiduoti;

svoriui mažinti.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder