Ingredientai:
- Kvietiniai miltai 350 g.
- Vanduo 150 ml.
- Saulėgrąžų aliejus 30 ml.
- Druska 7 g.
Paruošimas:
- Išberkite miltus ant paviršiaus, padarykite kalnelyje duobutę, į ją pilkite vandenį, saulėgrąžų aliejų ir berkite druską.
- Atidžiai permaišykite tešlą šakute. Užminkykite tešlą rankomis. Ji gaunasi gana kieta ir elastinga. Suvyniokite ją į maistinę plėvelę. Palikite 15 min. Padalinkite tešlą apytiksliai į 10 dalių.
- Kiekvieną gabaliuką reikia apvolioti miltuose. Po to iškočiokite iš kiekvieno gabaliuko paplotėlį. Paplotėlių storis turi būti ne daugiau 2 mm. Įkaitinkite keptuvę be aliejaus.
- Kepkite lavašą ant vidutinės ugnies apie 25 sekundes iš kiekvienos pusės. Sudėkite paplotėlius į krūvelę.
- Po to uždenkite juos drėgnu rankšluosčiu. Kai skaniausias lavašas bus gatavas, galėsite naudoti jį kaip širdis geidžia.
Labai skanu į jį vynioti faršą, varškę su žalumynais, tarkuotą kietąjį sūrį ir viską ko norite.
Gero apetito!

Rašyti komentarą