Skaniausi troškinti baklažanai keptuvėje: paprastas, bet pasakiškai gardus receptas

Pasakiškai skanus troškintų baklažanų receptas:

Paruošiame baklažanus, kuriuos galima valgyti ryte ir vakare, šiltus ir šaltus, tiek su mėsa, tiek vegetariškai.

Sudedamosios dalys:

  • Baklažanai - 400 g.
    Paprikos - 200 g.
    Pomidorai - 400 g.
    Svogūnai - 100 g.
    Morkos - 150 g.
    Augalinis aliejus - kepimui.
    Česnakas, žolelės, druska, prieskoniai - pagal skonį.

Kaip gaminti troškintus baklažanus

  1. Morkas, svogūnus ir česnakus nulupkite. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Iš paprikos pašalinkite sėklas ir kotelį, perpjaukite ją pusiau ir supjaustykite juostelėmis.
  2. Morkas sutarkuokite stambia tarka arba supjaustykite juostelėmis. Baklažanus supjaustykite kubeliais, o pomidorus - griežinėliais. Gilioje keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį augalinio aliejaus. Pirmiausia apkepkite paprikas, morkas ir svogūnus. Išmaišykite ir kelias minutes kepkite ant didelės ugnies.
  3. Tada į kepintas daržoves sudėkite baklažanus ir pomidorus. Įberkite truputį druskos, išmaišykite ir uždenkite keptuvę dangčiu. Troškinkite daržoves ant silpnos ugnies apie pusvalandį. Pomidorų sultys neleis troškiniui sudegti.  Atidarykite dangtį ir patikrinkite, ar pakanka skysčio. Jei ne, įpilkite daugiau pomidorų.
  4. Įdėkite smulkiai supjaustyto česnako ir daugiau prieskoninių žolelių pagal savo skonį. Išmaišykite troškinį ir troškinkite dar 5 minutes. 

Mėgaukitės!

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder