Būtini ingredientai:
- 4 kiaušiniai
- ½ arbatinio šaukštelio druskos
- žiupsnis vanilino
- 1,5 valgomojo šaukšto cukraus
- 45 g kakavos miltelių
- 300 ml pieno
- 150 g miltų
- 45 g sviesto
- 3 valgomieji šaukštai minkšto grietininio sūrio
- 3 pilni valgomieji šaukštai virto sutirštinto pieno
- 10 Oreo sausainių
Ingredientai šokoladinei glazūrai:
- 85 g tamsaus šokolado
- 100 g 33% grietinėlės
- 60 g smulkintų žemės riešutų
Blynelių paruošimas:
- Suplakite kiaušinius su žiupsniu druskos, cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
- Berkite sijotus kakavos miltelius ir kruopščiai permaišykite ingredientus, kad gautųsi vienalytė masė.
- Pilkite pieną, paskui dalimis berkite sijotus miltus ir užmaišykite vienalytę skystą tešlą.
- Kad tešla neliptų prie keptuvės kepimo metu, pilkite į ją tirpinto sviesto.
- Iš visos tešlos paruoškite plonus šokoladinius blynelius.
- Skanaus kremo paruošimui sumaišykite grietininį sūrį su sutirštintu pienu.
Vyniotinio formavimas
- Dėkite vieną blynelį ant folijos ir sutepkite kremu.
- Ant jo dėkite sekantį blynelį ir sutepkite jį kremu.
- Kartokite veiksmą, kol baigsis visi blyneliai. Pabarstykite ruošinį smulkintais šokoladiniais sausainiais.
- Tvirtai susukite vyniotinį ir palikite jį folijoje 4 valandas, kad blyneliai gerai persisunktų kremu.
Glazūros paruošimas
- Šokoladinės glazūros paruošimui kaitinkite riebią grietinėlę ir šokoladą, kad gautumėte vienalytę masę.
- Į glazūrą dėkite riešutus ir gerai permaišykite.
Vyniotinio apipavidalinimas
- Išimkite vyniotinį iš šaldytuvo ir apliekite jį šokoladine glazūra.
- Atšaldykite vyniotinį šaldytuve 30 minučių, kad glazūra gerai sustingtų ir patiekite neįprastą desertą.
Rašyti komentarą