Kopūstų kotletai yra labai paprastas patiekalas. Kopūstai suteiks minkštumo ir sultingumo, todėl kotletai bus labai skanūs ir švelnūs.
Kaip paruošti patiekalą ir kokių ingredientų reikia
Ingredientai:
- kopūstai - 800 g
- svogūnas - 1 vnt.
- vandens - 350 ml
- vištos kiaušinis - 1 vnt.
- kvietiniai miltai - 120 g
- druskos ir pipirų - pagal skonį
- saulėgrąžų aliejaus - kepti
Žingsnis po žingsnio receptas:
- Kopūstus kruopščiai nuplaukite ir nulupkite svogūną.
- Kopūstus supjaustykite juostelėmis. Sudėkite juos į puodą, įpilkite vandens ir pastatykite ant ugnies. Kai užvirs, virkite dešimt minučių, kol suminkštės.
- Kopūstus sudėkite ant sietelio, kad nutekėtų skysčio perteklius. Kai kopūstai šiek tiek atvės, rankomis išspauskite iš jų skystį ir sudėkite į gilų dubenį.
- Svogūną supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir kepkite svogūną, kol įgaus auksinę spalvą.
- Į kopūstus suberkite druską, pipirus, pakepintus svogūnus, kiaušinį ir kvietinius miltus. Kruopščiai išmaišykite.
- Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Iš maltų kopūstų šaukštu suformuokite paplotėlius. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir kepkite paplotėlius, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.
- Po dvi minutes iš kiekvienos pusės. Svarbiausia, kad karštis būtų minimalus, kad kotletai gerai iškeptų. Paruoštus kotletus sudėkite ant popierinių rankšluosčių.
Rašyti komentarą