Ingredientai:
- 800 g sluoksniuotos tešlos sausainių „Ausytės“
- 1 l pieno
- 3 kiaušiniai
- 150 g sviesto
- 100 g cukraus
- 6 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
- Pagal skonį — vanilinio cukraus
Paruošimas:
- Sudėkite kiaušinius, cukrų ir miltus į dubenį.
- Pridėkite vanilnio cukraus, sumaišykite ir į mišinį įpilkite pieną.
- Pastatykite masę ant mažos ugnies ir virkite ją, nuolat maišydami, kol kremas nesustandės.
- Kai kremas šiek tiek atauš, pridėkite sviestą ir sumaišykite iki vienalytės masės.
- Dabar galima sudėlioti tortą.
- Imkite po vieną sausainį, pamirkykite kremeir dėkite ant lėkštės vieną po kito, sluoksnį po sluoksnio. Turėtų būti 5-6 sausainių sluoksniai.
- Kai išdėliosite visus sausainius, ištepkite kremu viršų ir kraštus, tada apibarstykite likusiais sausainių trupiniais.
- Dedame į šaldytuvą mažiausiai 2-3 val.
Rašyti komentarą