Ingredientai:
- 200 g sūrio
- 400 g pomidorų (4 vnt)
- 5 vidutiniai kiaušiniai
- 450 g rūkytos vištos (virtos vištos/kumpio)
- 1 skiltelė česnako6 riekės duonos
- druska, pipirai pagal skonį
- 1-2 valgomieji šaukštai aguonų
- majonezas
Gaminimas:
- Sutarkuokite česnako skiltelę. Pasūdykite, pabarstykite pipirais, berkite mėgstamų prieskonių. Įpilkite apie 50 ml aliejaus. Kol kas atidėkite į šalį, kad aliejus prisigertų česnako.
- Tuo metu visus ingredientus supjaustykite smulkiais kubeliais. Aguonas apkepkite ant sausos keptuvės. Paruoškite česnakinius skrebučius. Į keptuvę perkoškite aliejų, pašalinkite česnaką.
- Aromatiniame aliejuje apkepkite duoną. Atvėsinkite.
- Surinkite salotas sluoksniais. Lengviausia naudoti specialų žiedą. Dugne dėkite vištieną, padenkite majonezo sluoksniu. Sekantis sluoksnis – virti kiaušiniai. Kiekvieną sluoksnį padenkite majonezo tinkleliu. Paskui – pomidorai, po jų – sūris.
- Salotų kraštus papuoškite aguonomis. Ryškios, sultingos, labai skanios salotos iš vištienos ir aromatingų skrebučių paruoštos. Jos suvalgomos akimirksniu!
Rašyti komentarą