Skruzdėlyno pyragas: lengvas mėgstamiausio deserto receptas

Tai torto alternatyva, kai vietoj jo masė formuojama porcijomis.

Desertui reikia iškepti tešlą ir sumaišyti ją su kondensuotu pienu bei medumi, o tada sausainius formuoti į spurgas.

Sudedamosios dalys:

Miltai 4-4,5 valg.

margarinas 250 g

1 kiaušinis

pieno 3 valgomieji šaukštai

kepimo miltelių 1 šaukštelis.

žiupsnelis druskos

virinto sutirštinto pieno 500 g

medaus 1,5 valgomojo šaukšto

Gaminimas:

Sutarkuokite margariną. Supilkite pieną, cukrų, druską, kiaušinį ir miltus, kad gautųsi labai standi tešla. Greitai ją išminkykite ir 30 minučių padėkite į šaldiklį.

Išimkite tešlą iš šaldiklio ir sutarkuokite ją stambia tarka. Pabarstykite ją miltais ir išmaišykite.

Tada persijokite tešlą per sietelį (persijojus tešlą miltų nereikia).

Tarkuotą tešlą sudėkite ant riebalais išteptos kepimo skardos.

Kepkite įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje 10-15 minučių, kol įgaus auksinę spalvą.

Atvėsinkite, patrinkite tešlą tarp delnų, kad suskiltų į mažus trupinius.

Sumaišykite kondensuotą pieną su medumi ir užpilkite trupinius. Viską gerai išmaišykite.

Paimkite stiklinę. Periodiškai šiek tiek sudrėkinkite jos vidų šaltu vandeniu.

Supilkite tešlą į stiklinę ir suformuokite sausainius į spurgas. Padėkite sausainius į šaldytuvą vienai ar dviem valandoms.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder