Ryškaus skonio šokoladinis pyragas puikiai tinka bet kokiam šventiniam meniu. Tačiau paprastai jį paruošti būna sudėtinga ir užtrunka ilgai.
Gemma Stafford, profesionali virėja ir „Bigger Bolder Baking“ įkūrėja, su „Epress“ pasidalijo paprastu 10 minučių deserto receptu, kuriam nereikia orkaitės.
„Lengvas šokoladinis pyragas mikrobangų krosnelėje“ - tai nieko nereikalaujantis desertas, kuriame per kelias minutes paruošiamas drėgnas ir orus šokoladinis pyragas.
Naudojant mikrobangų krosnelę, šis naminio šokoladinio pyrago receptas pasižymi paprastu kepimo procesu ir užtikrina puikų rezultatą be ilgo gaminimo ar kepimo orkaitėje“, - sakė ji.
Paruošimui reikalingi šie ingredientai:
- Miltai - 210 g;
- kakavos miltelių - 57 g;
- sviesto - 180 g;
- cukraus - 225 g;
- jogurto - 282 g;
- juodojo šokolado - 43 g;
- kiaušiniai - 3 vnt;
- kildinimo medžiagos - 1,5 šaukštelio;
- sodos - 1 šaukštelis;
- druskos - 0,5 šaukštelio;
- vanilės ekstrakto - 1,5 šaukštelio;
Gaminimas:
- Ištepkite tris kepimo formas aliejumi ir išklokite pergamentu.
- Miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius, sodą ir druską persijokite į vidutinį dubenį.
- Atskirai išsukite sviestą ir cukrų, kol taps lengvi ir birūs.
- Sudėkite kiaušinius ir plakite iki vientisos masės. Įmaišykite jogurtą, vanilę ir kambario temperatūros ištirpintą šokoladą.
- Dalimis supilkite miltų mišinį, kad susidarytų vientisa tešla. Ją padalykite į tris formeles.
- Kiekvieną pyragą kepkite mikrobangų krosnelėje nuo 2 minučių iki 2 minučių ir 20 sekundžių 1200 vatų galia. Taip pat galite naudoti specialųjį režimą, jei jį turite.
- Biskvitas bus paruoštas, kai viduryje taps elastingas ir atsiskirs nuo formelių sienelių. Kad tiksliai patikrintumėte, į vidurį galite įkišti dantų krapštuką.
- Tada paruoškite bet kokį kremą pagal skonį - grietinę, sviestinį kremą arba sviesto kremą.
- Aptepkite pyragaičius ir papuoškite tortą.
Rašyti komentarą