Starkienė pasidalino ypatingu marinatu vištai: iškeps ir sultinga, ir gražiai apskrudusi
„Per Kalėdas jau įprasta kepti vištą, antį arba žąsį. Dauguma turi savo receptą, kuriuo naudojasi kiekvienais metais, bet, jeigu ieškote kažko naujo, turiu jums pasiūlymą. Šioje laidoje parodysiu, kaip marinuoju vištą raugintose pasukose.
Tokiu būdu ji iškeps ne tik sultinga, bet ir gražiai apskrudusi. O prie keptos vištos siūlau pasigaminti spalvingą bulvių ir burokų apkepą“, – intriguoja ji.
O desertui – ypatingas vyniotinis. „Šventinė malka – tradicinis prancūzų šventinis kepinys. Tai yra šokoladinis vyniotinis, puoštas šokoladiniu kremu. Tikras rojus šokolado mėgėjams“, – sako K. Starkienė ir šį šeštadienį kviečia praleisti kartu.
Pagrindinio patiekalo receptą Kotryna atskleidžia iškart, o kaip pasigaminti burnoje tirpstantį desertą, pamatysite jau šio šeštadienio rytą.
Kepta višta su šakninėmis daržovėmis
Ingredientai:
višta (maždaug 2 kg);
1 kg raugintų pasukų;
pusė kilogramo bulvių;
pusė kilogramo saldžiųjų bulvių;
pusė kilogramo burokų;
čiobreliai;
alyvuogių aliejus.
Gaminimo eiga
Vištą ištrinkite druska ir palikite maždaug 20 minučių. Pasukas supilkite į dubenį, įberkite kelis šaukštelius druskos ir gerai išmaišykite. Į šį mišinį panardinkite vištą. Ji turi būti pilnai apsemta. Gerai uždenkite ir palikite šaldytuve 24 valandoms.
Po paros išimkite vištą ir šiek tiek nukratykite pasukas. Įdėkite vištą į kepimo indą ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių. Kepkite apie 20 minučių, tada sumažinkite kaitrą iki 180 laipsnių ir kepkite dar apie valandą ar pusantros, priklausomai nuo vištos dydžio.
Visas daržoves supjaustykite plonomis riekelėmis. Daržoves gausiai pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir gerai išmaišykite. Kepimo indą ištepkite sviestu, įdėkite kelias šakeles čiobrelio ir statmenai sudėliokite daržoves. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 45-50 minučių.

Rašyti komentarą